İletişim Başkanlığı sitesinde Siverek "Diyarbakır'ın ilçesi" olarak gösterildi;

İletişim Başkanlığı sitesinde Siverek "Diyarbakır'ın ilçesi" olarak gösterildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sitesinde dün Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile ilgili yer alan bir haberde, dikkat çeken bir hata yapıldı. İlgili haberde, Siverek’ten “Diyarbakır’ın ilçesi” olarak bahsedildi....

Siverek ilçesinde ev hanımları tarafından yapılan eserlerin yer aldığı filografi ve el sanatları sergisini konu alan haberde, Siverek ile ilgili “pes” dedirten bir hata yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sitesinde yer alan haberde, Siverek “Diyarbakır'a bağlı” ilçe olarak gösterildi.

İletişim Başkanlığının kullandığı haberin kaynağı, Diyarbakır’da yayın yapan Diyabakır Söz Gazetesi olarak görülüyor.

Söz konusu hata, haberin okuyucularında “Siverek, artık Diyarbakır’a mı bağlandı?” sorusuna yol açtı.

Siverek’in Diyarbakır’a bağlı ilçe olarak gösterilmesi, az da olsa bazı Sivereklilerin tepkisine neden olurken, bir kesim Siverekli de, durumdan memnuniyet duyup Siverek’in Osmanlı’nın son döneminde Diyarbakır’a bağlı bir sancak olduğunu hatırattı.

Bunlardan farklı olarak Siverek’in il olmasından yana olan Siverekliler ise, ilçenin Diyabakır’a bağlı bir sancak olmadan önce vilayet statüsünde olduğunu, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra da Viranşehir ile Çermik’in bağlandığı bir il haline geldiğini ifade ediyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum