Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fahiş kira artışlarına ilişkin açıklama: Fırsatçılara izin vermeyeceğiz;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fahiş kira artışlarına ilişkin açıklama: Fırsatçılara izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak en iyi zammı yaptıklarını söyledi. Emekli maaşlarına yeni düzenleme için yıl sonunu işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira ve konut fiyatlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, körfez ülkeleri ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın gündemindeki ekonomik gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde akaryakıtta yapılan ÖTV artışının nedenini depremlerin getirdiği mali yük olarak açıkladı. 

"DEPREMLERİN GETİRDİĞİ YOĞUN MALİ YÜK NEDENİYLE İHTİYAÇ DUYDUK"

Erdoğan'ın akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin şunları söyledi:

Akaryakıtta Hazine ve Maliye Bakanlığımız vergi ile alakalı bir düzenleme yaptı. Özellikle ÖTV’nin maktu olmasından dolayı çok uzun zamandır enflasyon güncellemesi yapılmamıştı. Bu nedenle ÖTV’de böyle bir artışa gidildi. Özellikle 6 Şubat depremlerinin getirdiği yoğun mali yük, bu anlamda bütçenin ihtiyaçları kapsamında böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk.

"YENİDEN DEĞERLENDİREBİLİRİZ"

“Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz.” diye konuştu.

BİHA

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum