Cumhurbaşkanı Erdoğan toplam geri dönen Suriyeli sayısını açıkladı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplam geri dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyelilerin geri dönüşü için Suriye’nin kuzeyinde 100-150 bin briket ev yapıldığını ve şu ana kadar yaklaşık 1 milyon Suriyeli sığınmacının da ülkelerine dönüş yaptığını açıkladı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, körfez ülkelerine yaptığı ziyaretin dönüşünde basına yaptğı açıklamada, önemli gündem konularından olan Suriyeli sığınmacıların geri dönüşüne de değindi.

Suriyeli sığınmacılarla alakalı olarak Suriye’nin kuzeyinde briket evlerin yapım çalışmasının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an 100-150 bin briket ev rakamına ulaştık. Bunları yaptıkça da Suriyeli sığınmacı kardeşlerimiz geri dönmeye başladılar.” dedi.

Yaklaşık 1 milyon Suriyeli sığınmacının geri dönüş yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Şu an itibariyle dönüş yapan sığınmacı rakamında 1 milyonu yakalamış olabiliriz. Bundan sonraki süreçte bu daha da artacaktır. Özellikle de Katar, Suriye’nin kuzeyindeki bölgede hazırlanan projeyi destekliyor. Bu proje ilerledikçe sığınmacılardan oraya dönüşlerin daha da artacağına inanıyorum. Zaten sığınmacıların gönüllü olarak dönme arzusu çok açık, net ortada. Onlar da topraklarına dönmenin hasreti içerisinde” ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum