Urfa Barosu DEDAŞ işçilerinin eylemine destek açıklaması yaptı;

Urfa Barosu DEDAŞ işçilerinin eylemine destek açıklaması yaptı

DEDAŞ çalışanlarının Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 6 ilde başlattığı eyleme Şanlıurfa Barosu’ndan destek geldi. Baro tarafından yapılan açıklamada, “Özelleştirme sonrası DEDAŞ çalışanlarının ekonomik demokratik haklarının korunması gerekirken buna uyulmamıştır” denildi....


Güneydoğu Anadolu bölgesinde sık sık elektrik kesintileri gündeme gelen DEDAŞ, dün çalışanlar tarafından yapılan iş bırakma eylemi ile protesto edildİ.

Hak ettikleri ücreti alamadıklarını ifade eden yüzlerce işçi, Şanlıurfa, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Batman’da eşzamanlı olarak iş bırakma eylemi başlattı.

İşçilerin eylemi gündemdeki yerini korurken, Şanlıurfa Barosu Başkanlığı’ndan eyleme destek açıklaması geldi.

Baro, ”Emeğin haklı mücadelesinin destekçisiyiz” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Özelleştirme sonrası DEDAŞ çalışanlarının ekonomik demokratik haklarının korunması gerekirken buna uyulmamıştır” dedi.

İlgili açıklamada Baro, şu ifadeleri kullandı: 

”Şanlıurfa başta olmak üzere Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Batman'da hak ettikleri ücreti alamadıkları ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle DEDAŞ personelleri, hak mücadelesi için iş bırakma eylemi gerçekleştirmiştir.

Özelleştirme sonrası DEDAŞ çalışanlarının ekonomik demokratik haklarının korunması gerekirken buna uyulmamıştır. İstemleri dışında var olan kazançlarının çok altında, kazanılmış hakları hiçe sayılıp, her türlü hukuk korumasından yoksun durumunda çalışmak zorunda bırakılmışlardır.

Gerek özlük hakları, gerekse ulusal ve uluslararası çalışma hukukunun temel ilkeleri göz ardı edilerek çalışmakta olan işçilerin haklı taleplerinin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Şanlıurfa Barosu olarak; DEDAŞ personellerinin kazanılmış özlük haklarının dikkate alınarak hukuka uygun ekonomik ve demokratik açıdan kabul edilebilir bir çözüm olana kadar EMEĞİN HAKLI MÜCADELESİNE DESTEK OLACAĞIMIZI kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.”

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum