Büyükşehir Balıklıgöl’de tasavvuf gecesi düzenledi;

Büyükşehir Balıklıgöl’de tasavvuf gecesi düzenledi

İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa’da kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra tasavvuf dinletileri ve konserler düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yerli ve yabancı misafirlere Tarihi Balıklıgöl’de maneviyatı yüksek bir gece yaşattı....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kent genelinde ve ilçelerde kültürel ve sanatsal faaliyetlerini sürdürerek vatandaşları çeşitli konser, söyleşi ve kişisel gelişime katkı sağlayacak programlarla buluşturmaya devam ediyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak mekânı olan Dünyanın ''En büyük doğal akvaryumu'' konumundaki Halil-ür Rahman (Balıklıgöl), muhteşem bir ilahi dinletisine ev sahipliği yaptı.

Grup Mevlana’nın sahne aldığı ile Tasavvuf Gecesinde tarihi Balıklıgöl Platosunda bulunan amfide ilahi dinletisini yüzlerce vatandaş dinledi. Gündüzü ayrı gecesi ayrı bir görsel şölen sunan Balıklıgöl’de gerçekleştirilen tasavvuf gecesine eşlik eden semazenlerin gösterisi dinletiye ayrı bir tat kattı.

Etkinliği izlemeye gelen vatandaşlar cep telefonlarıyla Grup Mevlana’nın seslendirdiği birbirinden düzel ilahileri cep telefonlarıyla kaydederek anı ölümsüzleştirdi. Kum sanatı gösterisinin de yer aldığı etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü.

Tasavvuf Gecesinde Eğitimci Yazar Sinan Yağmur da “Yunus Emre Diliyle Gönüller Yapmak” konusunda söyleşi ve şiir dinletisi gerçekleştirdi. Gecenin sonunda Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül adına sanatçılara plaketlerini sundu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum