Urfalı vekilden Kur’an-ı Kerim’e yönelik eylemlere tepki;

Urfalı vekilden Kur’an-ı Kerim’e yönelik eylemlere tepki

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı, İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan eylemleri lanetledi....

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı, İsveç ve Danimarka’da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı kınadı.

Milletvekili Yazmacı, İslam değerlerine saygısızlığın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini, Avrupa’nın birçok noktada olduğu gibi konu Müslümanlara geldiğinde iki yüzlü davranarak, çifte standart uyguladığını vurguladı.

Yazmacı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda eylemlere sert tepki gösterdi. Yaşanan eylemlerin cezasız bırakılmaması gerektiğini belirten Yazmacı, İsveç’te Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde yaşanan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İsveç’te Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıyı lanetliyorum. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik bu alçakça eylem nefret suçudur. Görmezden gelinemez ve cezasız bırakılamaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saygısızlık düşünce hürriyeti olarak kabul edilemez.”

Yazmacı, Danimarka’da gerçekleşen eylemle ilgili de şu paylaşımı yaptı:

“Danimarka'da vuku bulan kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık eylemi lanetliyorum. Yetkili makamları, inançlarımıza yönelik bu nefret suçuna karşı gerekli işlemleri bir an evvel başlatmaya davet ediyorum. Kutsalımız Kur’an-ı Kerim’e ve İslam’a dair değerlere yönelik hiçbir saygısızlık düşünce hürriyeti olarak kabul edilemez, cezasız bırakılamaz. Yaşananlar, İslam düşmanlığından öteye gidemez”.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum