Halk Ekmek Fabrikası afetzedelerin umudu oldu;

Halk Ekmek Fabrikası afetzedelerin umudu oldu

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık iki yıkıcı depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Depremin meydana geldiği 6 Şubat sabahı “Halkımın Projesi” dediği Halk Ekmek Fabrikasında üretimin 4 katına çıkaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, depremin etkisiyle evlerinden çıkan vatandaşlara da sıcak çorba dağıtılmasını istedi....

Şanlıurfa’da istihdama büyük bir destek vererek 3 vardiya halinde 4 bin 500 kişiye iş imkânı sağlayan 6 ayakkabı fabrikasından birini halkının talebiyle Halk Ekmek Fabrikasına dönüştüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül depremin meydana geldiği günden bu yana Şanlıurfa’da ve depremden etkilenen Adıyaman ve Kahramanmaraş’a günlük 100 bin ekmek ulaştırdı.

Kendi kendine yeten, üreten ve araç kiralamak yerine satın alma modelini geliştirerek belediyenin öz kaynaklarıyla satın alınan yeni iş makinalarını da derhal sahaya sevk eden Başkan Beyazgül bir yandan ekibini koordine ederek depremin kargaşaya dönüşmesinin önüne geçerken diğer yandan üretilen sıcak ekmek ve çorbaların vatandaşlara ulaştırılmasını sağladı.

Depremden dolayı fırınların kapalı olması nedeniyle ekmeğe ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlara kesintisiz ekmek ve çorba dağıtımı gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilerleyen günlerde sosyal tesislerde ve güvenli koruma alanlarında depremden etkilenen vatandaşları ağırlayarak üretilen halk ekmeği de kullanarak kavurma, ekmek arası köfte ve kumanya hazırlayarak vatandaşlara ikram etti.

BİHA

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum