Şanlıurfalılar yana yana ev ararken 330 ev boş duruyor;

Şanlıurfalılar yana yana ev ararken 330 ev boş duruyor

Eyyübiye’de riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşüm alanlarındakiler için TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 330 konut bir yıldır boş duruyor. Belediye, Asya ve Yenice mahallelerindeki kentsel dönüşüm alanında hazine arazisi üzerinde riskli yapılarda oturanların buraya geçmesini isterken, vatandaşlar anlaşmaya yanaşmayarak en ufak sarsıntıda yıkılabilecek evlerde oturmaya devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, “O mahalledeki evler riskli, en ufak sarsıntıda Allah korusun onlar da depremzede olacaklar. Hazır bunlar için yer yapılmış, vatandaşın ikna edilip oraya geçmesi gerekiyor” dedi....

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yaklaşık 4 yıl önce Asya ve Yenice mahalleleri Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Riskli yapıların bulunduğu bölge için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hemen 330 konutluk kentsel dönüşüm alanı inşa etmeye başladı. Konutların yapımı geçen yıl tamamlandı. Ancak bir türlü bölgede kentsel dönüşüm alanı içinde hazine arazi üzerinde ev yapan vatandaşlar ilgili bakanlık ve Eyyübiye Belediyesi ile anlaşmaya yanaşmadı. Depreme dayanıklı sıfır konutlar bir yıldır boş duruyor.

 

BİHA'ya konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, 6 Şubat’taki depremden sonra bu tür sorunlarda anlaşmazlıkların bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini söyledi.

 

“Bir yıl önce orası bitmesine rağmen 330 konut orada boşta duruyor. Bir yıldır vatandaş anlaşmaya yanaşmıyor” diyen Sağlam, belediye ile söz konusu mahallelerdeki vatandaşların sorunu çözmesi gerektiğini ifade etti. Sağlam, “Bölgeyle ilgili, ilgili bakanlığın, Eyyübiye Belediyesinin, vatandaşların bir an önce bu sorunu ortadan kaldırmaları lazım. Asya ve Yenice mahallesi içerisinde bu riskli yapıların boşaltılıp o 330 konutun bulunduğu bölgeye transfer edilmesi lazım. O mahalledeki evler riskli, en ufak sarsıntıda Allah korusun onlar da depremzede olacaklar. Hazır bunlar için yer yapılmış, vatandaşın ikna edilip oraya geçmesi gerekiyor” dedi.


Aynı şekilde Yeşildirek Mahallesinde de benzer bir sıkıntının olduğunu hatırlatan Sağlam, “Yeşildirek ve Yenice’de yapılan konutlar TOKİ’nin kentsel dönüşüm için yaptığı konutlar. Bunlar normal vatandaşa satmak için yapılan konutlar değil” ifadesini kullandı.

 

Yenice’deki söz konusu konutların yapımına da öncülük yapmış biri olan Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, o bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğinde, bunu haber yapan BİHA"nın bölgeyi işgal eden bazı vatandaşlar tarafından tehdit edildiğini hatırlattı.

 

Sağlam, “TOKİ tarafından yapılan ve yapımı yaklaşık bir yıl önce biten binalara, kentsel dönüşüm alanı içinde kalan vatandaşların bir an önce transfer edilmesi lazım. Onlarla anlaşılıp uzlaşılıp bir şekilde onları evlere yerleştirmemiz lazım. Birinci etabın bitirilip ikinci etaba başlanması gerekirken biz şu anda iki yıl geride kaldık” diye konuştu.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum