Bakan Kirişçi, Urfa’daki çiftçi depremzedelere verilen desteği açıkladı;

Bakan Kirişçi, Urfa’daki çiftçi depremzedelere verilen desteği açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgesinde yer alan Şanlıurfa’yı ziyaret etti. Bakan Kirişçi, kentteki çiftçilere 1 milyar 68 milyon lira destek sağlandığına vurgu yaparak, destek ödemelerinin de bugün hesaplara yatırılmaya başlandığını kaydetti....

ŞANLIURFA -Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi,  Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Kirişçi, afet bölgesinde bulunan Şanlıurfa’daki çiftçilere verilecek tarımsal destek ödemelerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kirişçi, deprem bölgesindeki 11 ile 425 bin 275 depremzede çiftçiye toplam 3 milyar 414 milyon 727 bin 606 TL ödeme yapıldığını kaydetti.

Şanlıurfa’da ise çiftçilere 975 milyon 555 bin TL’si mazot ve gübre desteklemeleri olmak üzere toplam 1 milyar 68 milyon lira destek sağlandığını dile getirerek, destek ödemelerinin de bugün hesaplara yatırılmaya başlandığını aktardı.

Bakan Kirişçi, konuşmasında şunları söyledi:

“Deprem bölgesindeki 425 bin 275 depremzede çiftçimize toplam 3 milyar 414 milyon 727 bin 606 TL bir ödemeyi 11 ilimiz için gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Şanlıurfa özelinde ise 975 milyon 555 bin TL’si mazot ve gübre desteklemeleri olmak üzere toplam 1 milyar 68 milyon lirada Şanlıurfalı çiftçilerimizin hesabına geçmiştir.

 

Bu Şanlıurfa'nın ekonomisine âdete bir can suyu olacak ve üreticilerimizin ihtiyaçlarını karşılarken bütün esnafımız bütün ticari alanda faaliyet gösteren kardeşlerimizde bundan nasiplenecekler. Onlar için de hayırlı bereketli olsun”.

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum