Yargıtay'dan emsal deprem kararı;

Yargıtay'dan emsal deprem kararı

Depremde yıkılan binalara yapı ruhsatında imzası bulunan belediye başkanlarıyla alakalı Yargıtay'dan emsal bir karar çıktı. Yargıtay, deprem neticesinde yıkılan binanın yapı ruhsatını onaylayan belediye başkanı olan sanığın eyleminin görevi kötüye kullanma suçunu oluşturduğuna hükmetti....

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından düzenlenen operasyonlarda yıkılan binaların inşaatında ihmali bulunan çok sayıda müteahhit tutuklandı. Yıkılan binaların yapı ruhsatında imzası bulunan belediye başkanlarıyla ilgili de Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, 2011 yılında Van’da yaşanan depremde yıkılan binaya yapı ruhsatı veren ilçe belediye başkanını suçlu buldu.

Binanın inşaatında kusuru bulunan şüpheliler, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme, belediye bakanının da aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezasının zamanaşımı sebebiyle düşürülmesine hükmederken, Cumhuriyet Savcı ‘görevi kötüye kullanmak' ile suçlanan belediye başkanı için verilen kararı Yargıtay'a taşıdı.  

Yargıtay 12. Ceza Dairesi ise emsal nitelikte bir karara hükmetti.

Karara göre, Yargıtay, depremde yıkılan binanın yapı ruhsatını onaylayan belediye başkanı olan sanığın eyleminin görevi kötüye kullanma suçunu oluşturduğuna karar verdi.

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları Yargıtay’ın emsal kararına tepki gösterdi. Paylaşımda bulunanlar, mahkemenin birinin suçlu olduğuna karar verinciye kadar zamanaşımına uğranıldığına vurgu yaparak, 12 yıl sonra verilen kararın bir anlam ifade etmediğini belirtiyor.

BİHA


 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum