Urfa’da spotçu esnafından fırsatçılara karşı örnek davranış;

Urfa’da spotçu esnafından fırsatçılara karşı örnek davranış

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından felaketten etkilenenlerin barınma ihtiyaçlarının giderilebilmesi için seferber olurken, Şanlıurfa’da da spotçular kendileri depremzede olmalarına rağmen yaraların sarılmasında büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Spotçular, deprem bölgesi için acil gereksinimler olan ısıtıcı, çadır, yatak gibi ürünleri ihtiyaç duyulan bölgelere gönderdi. Ev düzmek için alışveriş yapmaya gelen depremzedelere kar amacı gütmeden ürün satacaklarını da belirten spotçular, ürün satmak için gelenlere ise eşyaları ederinden fazlaya alacaklarını söyledi....

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde yıkımlara neden oldu. Depremde mağdur olan afetzedeler için devlet-millet el ele verdi. Türkiye'nin her yerinden deprem bölgesine yardım yağdı. Şanlıurfa’da da bu süreçte çok büyük ve örnek olacak bir dayanışma sergilendi.

 

Eyyübiye’de yer alan Eyyüp Spot Çarşısında dükkânı olan, kendileri de depremzede olan esnaf, dayanışmaya katkı sunanlar arasında yer alıyor.

 

BİHA’ya konuşan Eyyüp Çarşısı Spot Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Tokyavuz, çarşıdaki bütün esnaf arkadaşlarının depremzedeler için gerek elektronik gerek diğer yardım malzemelerini acil ihtiyacı bulunan bölgelere gönderdiğini söyledi.

 

 

TOKYAVUZ: BU SAATTEN SONRA İŞ, EKONOMİ, SİYASET KONUŞMAK İNSANIN İÇİNDEN GELMİYOR

 

Tokyavuz, ellerinden geldiğince herkese yardım etmeye gayret ettiklerini belirterek, şunları ifade etti:

 

“Esnaf olarak depremzedelere destek olduk. Sadece esnaf değil. Bütün halk birleşti, kenetlendi. Kim elinden ne geliyorsa onu yaptı. Ama bu saatten sonra iş, ekonomi, siyaset konuşmak insanın içinden gelmiyor. Halkımız yara içinde. İnanıyorum bunu el birliğiyle atlatacağız. Bu enkazın altından hep birlikte çıkacağız. Şanlıurfalı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Kendileri de depremzede olmalarına rağmen komşu şehir Adıyaman olmak üzere diğer depremzede şehirlere destek oldu. Biz de spotçu esnafı olarak gerekli elektronik desteği verdik. Buradaki sportçu esnafına teşekkür ediyorum. Biz esnaf olarak, buradan deprem bölgesinde yer alan şehirlere beyaz eşya ve elektronik malzemeler gönderdik. Özelikle acil ısıtıcı ihtiyacı vardı, elimizdeki imkanlar neticesinde gönderdik. Çadır ve küçük elektronik malzemeleri de gönderdik.”

 

“DEPREMZEDELERE ÜRÜNLERİ KAR AMACI GÜTMEDEN SATACAĞIZ”

Esnaf olarak bir araya gelip depremzedelere kar amacı gütmeden ürün satma kararı aldıklarını da belirten Tokyavuz, yıl ortasına kadar depremzedelere sermaye fiyatına satışla destek olacaklarını kaydetti. Tokyavuz, şunları söyledi:

“Bir evi küçük ev aletleri ile düzmek, düşük markalar ile 20-25 bin lira tutuyor. Biz 6. aya kadar depremzedelere ister göndereceğimiz ister ise düzeceğimiz bütün ürünlerde kesinlikle kar hacmi düşünmeyerek destek olacağız. Eğer ki depremzede vatandaşlarımız bize gelirse, sizin aracılığınız ile söz veriyorum, sermaye fiyatına eşyaları verip destek olacağız. Bunu zaten yapmamız lazım. Bu dönemde kimsenin zaten kar etmeyi düşünmemesi lazım. Hep birlikte bir araya gelip kenetlenerek bu enkazı kaldırmamız lazım. Burası deprem bölgesi buradan farklı şehirlere gidenler olabilir. Onlar evlerini boşaltırken ürünlerini satmak isterseler bizlere ulaşsınlar. Ben Eyyüp Çarşı dernek başkanıyım beni bulup, ulaşsınlar. İster ellerinden çıkarmak istedikleri malzemeler olsun, isterse almak istedikleri malzemeler olsun kendilerine yardımcı oluruz. Böyle cüzzi bir miktara değil ederinden fazlaya bile satın alırız kendilerinden. Kendilerine mutlaka yardımcı oluruz”.

 

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum