CHP’li isimden çiftçinin ödemelerine bloke koyan DEDAŞ’a tepki;

CHP’li isimden çiftçinin ödemelerine bloke koyan DEDAŞ’a tepki

CHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı ve Enerji Komisyonu Sorumlu Mehmet Nuri Yetgin, DEDAŞ’ın, destekleme ödemelerine bloke koyduğu çiftçiyi mağdur ettiğini belirterek, “Bu yanlıştan derhal dönülmeli” ifadesini kullandı....

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı ve Enerji Komisyonu Sorumlu Mehmet Nuri Yetgin, elektrik dağıtım şirketi Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (DEDAŞ) çiftçilerin destekleme ödemelerine bloke koymasını eleştirdi.

 

Yetgin, basın açıklamasında, yaşanan deprem felaketinin ardından ilgili bakanlığın, elektrik ve doğal gaz gibi faturaların birkaç ay erteleneceğini açıkladığını hatırlattı. Fakat deprem sürecinde yaşanan koordinasyon eksikliği ve mağduriyetin deprem sonrası hala devam ettiğini ileri süren Yetgin, şunları kaydetti:

 

“Yaşanan deprem sonrası vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışırken, vatandaşları fatura derdine düşürmek; sosyal devlet anlayışına ters olduğu gibi vicdanen de kabul edilemezdir. Enerji firması; DEDAŞ, faturaları ertelemek yerine, deprem sürecinde yanmayan lambalara iki kat fatura kesmiştir. Ayrıca çiftçinin desteklemelerine bloke koymuştur. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, halk mağdur edilmemelidir. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiyor, saygılarımı sunuyorum”.

 

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum