Şanlıurfa'da "Kökünü Kurutma Operasyonu": Çok sayıda gözaltı;

Şanlıurfa'da "Kökünü Kurutma Operasyonu": Çok sayıda gözaltı

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçunu işleyenlere yönelik düzenlenen kapsamlı 'Kökünü Kurutma Operasyonu 4'de 81 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda metamfetamin, esrar, kokainin yanı sıra tabanca, av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi....

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin koordinasyonunda, uyuşturucu madde kullanımı ve satışının önlenmesine yönelik kent genelindeki çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda jandarma ekipleri 808 personel ve Jandarma Özel Harekat ekiplerinin desteğiyle  Şanlıurfa, Mersin ve Gaziantep’te belirlenen  81 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler, operasyon kapsamında uyuşturucu sattıkları iddiasıyla 81 şüpheliyi gözaltına alırken, yapılan denetimlerde ise çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 62 zanlıyı yakaladı.

Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda belirlenen 81 adreste arama yapıldı.

Yapılan aramalar neticesinde, 12 kilogram eroin, 10 kilogram esrar, 100 gram metamfetamin, 2 uzun namlulu silah, 19 ruhsatsız tabanca, 18 av tüfeği, bu silahlara ait 485 mermi, 10 kök kenevir, 100 gram kenevir tohumu, 7 uyuşturucu kullanma aparatı, 2 hassas terazi, 2 bin 666 paket gümrük kaçağı sigara ve 34 elektronik sigara ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 48 bin 600 lira ele geçirildi.

“Kökünü Kurutma" operasyonuna ilişkin Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığında  basın açıklaması yapıldı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran  hazır bulunduğu açıklamada konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, operasyonda görev alan personeli tebrik etti.

AYHAN: HER NE OLURSA OLSUN UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, operasyon sonrası İl Jandarma Komutanlığına gelerek, Ayhan, her ne olursa olsun uyuşturucuyla mücadele kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Zorlu bir süreç yaşıyoruz ülke olarak, bölge olarak, il olarak. Ama hamdolsun bu süreçlerin de üstesinden geliyoruz. Bu çalışmalar da mücadele de her alanda mücadele etmekle birlikte zor zamanda bile fırsatçılara fırsat verilmediğinin en güzel göstergesidir. Bakanlığımızın himayesinde hummalı bir mücadeleyle zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz. Ekiplerimizle birlikte sonuçları çok güzel olan çalışmaları hep beraber gerçekleştirdik. Birçok başarılı operasyonun altına jandarmamız, emniyetimiz, güvenlik teşkilatımız imzalarını attılar. Bugün de bu Kökünü Kurutma operasyonlarından birinin daha başarılı şekilde sonuçlanması vesilesiyle bir arada bulunuyoruz."

BİHA      

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum