Urfa’da iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı;

Urfa’da iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Viranşehir’de, Dokukan aşiretine mensup iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, Şımıta aşiretinden iki öğrencinin hayatını kaybettiği olayın ardından aileler arasında başlayan husumet barışla sonuçlandırıldı....

24 Ekim 2022’de Dokukan aşiretine mensup Atıcı ve Doğruyol aileleri arasında Viranşehir-Ceylanpınar karayolu üzerinde bulunan Okullar bölgesinde Okul çıkış saatinde çıkan silahlı kavgada, ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar yoldan geçen öğrenci servisinde bulunan Ömer Faruk Çınar (16) ile Sümeyye Yeten'in (16) hayatını kaybetmişti.

Kavgayla alakaları olmayan Şımıta aşiretinden iki öğrencinin hayatını kaybettiği olayın ardından Dodukan ve Şımıta aşiretleri arasında husumet başladı.

Dokukan ve Şımıta aşiretleri arasında başlayan husumet, Viranşehir Zahireciler ve Borsa Derneği Başkanı Remzi Atan’ın araya girmesiyle barışla noktalandı.

Viranşehir-Ceylanpınar karayolunda bulunan Kırsal Elgün Mahallesinde düzenlenen barış programına, Viranşehir Zahireciler ve Borsa Derneği Başkanı Remzi Atan, Menderes Atilla, iki aşiret bireyleri ve vatandaşlar katıldı.

Barışa ikna olan ve düzenlenen programda bir araya gelen Husumetli aileler tekbir ve dualarla barışa el uzattı.

Barış programında konuşan Viranşehir Zahireciler ve Borsa Derneği Başkanı Remzi Atan, Olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Barışa katkı sunan iki aşiretin ileri gelenlerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Viranşehir’e kavga ve şiddetin yakışmadığını belirten Başkan Atan, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını temenni etti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum