Urfa Barosu'ndan Bursaspor-Amedspor maçındaki pankartlar hakkında suç duyurusu;

Urfa Barosu'ndan Bursaspor-Amedspor maçındaki pankartlar hakkında suç duyurusu

Şanlıurfa Barosu, Bursaspor-Amedspor maçında açılan “Beyaz Toros” ve “Yeşil” pankartlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı....

Türkiye Futol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta Bursaspor hafta sonu sahasında Amedspor'u konuk etmişti. Karşılaşma öncesi, iki takımın futbolcuları arasında gerginlik çıkarken, bazı Bursasporlu taraftarlar "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açmıştı.

Şanlıurfa Barosu, Bursaspor-Amedspor maçında açılan “Beyaz Toros” ve “Yeşil” pankartlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Şanlıurfa Barosu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, suç duyurusuna ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizde faaliyet gösteren bir e- ticaret sitesi tarafından satışa sunulan ‘Beyaz Toros ve Yeşil’ tablosu nedeniyle söz konusu e-ticaret sitesi hakkında suçu ve suçluyu övme TCK 215. maddesi kapsamında baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. 1990 -1997 yılları arasında siyasi niyetlerle Kürt kimliğine yönelik faili meçhul olarak adlandırılan aslında ‘faili belli’ cinayetler işlenmiştir.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde JİTEM üyelerinin devriye aracı olarak bilinen Beyaz Toroslara birçok Kürt vatandaşı bindirilmiş ve bir daha geri dönememiştir. Beyaz Toroslarla simgelenen o dönemde ne yazık ki İnsanlar evlerinden işyerlerinden alınıp infaz edilmişlerdir.

Son günlerde ırkçı ötekileştirişi ayrımcı yaklaşımlara maruz kalan Kürt halkının 90lı yıllarda yaşadığı bu zulmü yeniden canlandırmak isteyenlere ve bu coğrafyada toplumsal barış ve huzuru bozmaya çalışanlarla hukuki olarak her zaman mücadele edeceğimizi bildiririz”.

 

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum