Coşkun: Güçlü bir gelecek ancak kadınların emeğiyle gerçekleşebilir;

Coşkun: Güçlü bir gelecek ancak kadınların emeğiyle gerçekleşebilir

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı....

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kadın, aile başta olmak üzere, toplumun tüm katmanlarının taşıyıcı unsuru, nesiller yetiştiren mürebbiyesi, çalışma hayatının önemli aktör olduğunu ifade eden Coşkun, hayatın her dönemini farklı rollerle kuşatan kadınların toplumsal konumunu örselemeden, saygınlığını muhafaza ederek hakkını teslim etmek sağlıklı bir toplumun olmazsa olmazı olduğunun altını çizdi.

Coşkun mesajında, “Bir medeniyetin büyüklüğünün en önlemli göstergelerinden biri, kadına bakış açısıdır. Bizim medeniyetimizde tarihin her döneminde kadınlarımız hayatın her alanında yer almış, toplum kendi içinden tarih yapıcı örnek şahsiyet niteliğinde kadınlar çıkarmıştır. Onlar, medeniyet seviyemizin göstergesi olarak toplumun her anına, alanına katılmış, katkıda bulunmuştur.

Bizim inancımız, kız çocuklarını hor gören, diri diri toprağa gömen cahiliyeyi yıkmış, kadını baş tacı etmiş, ‘Cennet annelerin ayaklarını altındadır’ diyerek kadınları yüceltmiş, onlara ne kadar değer verdiğini ortaya koymuştur.

Doğum ve süt izninden kreş düzenlemelerine kadar yapılan iyileştirmeler isabetli olmuştur. Yine bu bağlamda, doğum öncesi ve sonrası ebeveyn izinleri artırılmalı, çocuk okula başlayıncaya kadar ebeveynlere yarı zamanlı çalışma hakkı verilmelidir. Ayrıca, doğum yardımı miktarı artırılmalı, kadın kamu görevlilerinin emekliliğe ilişkin yaş ve hizmet süresi şartı her çocuk için bir yıl eksik uygulanmalı, yarım zamanlı çalışma uygulamasını sağlayacak ikincil mevzuat düzenlemesi/yönetmelikler ivedilikle hazırlanarak yürürlüğe konulmalı, ders dışı etkinlikler ile okullardaki eğitim-öğretim süresini mesai bitimiyle denkleştirecek düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, bir değeri ve değerleri anlama, kadınların hakkını teslim etme, emeğinin karşılığını esirgememe konusunda bir bilinç tazeleme günü olarak da değerlendirilmesini istiyor; kadınlara, aile, iş ve çalışma hayatlarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum