OHAL bölgesi için alınan yeni tedbirler Resmi Gazete’de;

OHAL bölgesi için alınan yeni tedbirler Resmi Gazete’de

OHAL döneminde alınacak bazı tedbirlerle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi....

Olağanüstü Hal ilan edilen illerde bazı ekonomik tedbirleri içeren karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçti.

Buna göre, yayımlanan kararname ile avans ödemeleri, sanayi siciline ilişkin süreler ile esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları ve kooperatifler hakkında düzenleme yapıldı.

VEFAT EDEN MEMURLARA YAPILMIŞ AYLIK VE ÜCRET ÖDEMELERİ GERİ ALINMAYACAK

Devlet Memurları Kanununun 24. maddesi uyarınca kamu personeline yapılmış olan aylık ve ücret ödemeleri, ilgililerin deprem nedeniyle ölümleri halinde geri alınmayacak.

SANAYİ SİCİLİNE İLİŞKİN İSTENEN SÜRELER 3 AY DURDU

OHAL ilan edilen illerde, kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren sanayi siciline yönelik istenen süreler 3 ay süreyle durdu. Bu süreler, durma süresinin sona erdiği günü takip eden günden itibaren işlemeye başlayacak.

DÜZENLENECEK BELGELER İÇİN ÜCRET ALINMAYACAK

OHAL ilan edilen illerde, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren ve depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlardan, OHAL süresince esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarınca düzenlenecek belgeler için ücret alınmayacak.

Esnaf ve sanatkar odaları, birlikleri, federasyonları ve Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile kooperatif ve üst kuruluşları 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren OHAL süresince OHAL ilan edilen illerde, yönetim kurulunca alınacak kararla ayni ve maddi yardım yapabilecek.

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum