Urfa’daki depremzedeler tedirgin!;

Urfa’daki depremzedeler tedirgin!

Şanlıurfa’da deprem sonrası bazı vatandaşlar binalardaki hasarların yeterince inceleme yapılmadan gelişigüzel raporlanması iddiasıyla çileden çıktı. Haliliye’de yaşayan depremzede vatandaş, kolonlarında çatlakların bulunduğu binaya 'hasarsız' raporunun verildiğini belirterek, “ İlla binanın başımıza mı yıkılması lazım” diyerek tepki gösterdi....

Şanlıurfa ve ilçelerinde, 6 Şubat depreminin ardından Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerden oluşan hasar tespit komisyonlarının sahadaki çalışmaları sürüyor. Depremin vurduğu 11 il arasında yer alan ve felaketi en az hasarla atlatan Şanlıurfa’da birçok bina ve siteye gelişigüzel rapor kaydı oluşturulduğunu iddia eden vatandaşlar, raporların e-devlet’e de bu şekilde yüklenmesine tepki gösterdi.

Bu depremzedelerden biri de Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı İpekyol Mahallesi 2340. Sokaktaki Demir Apartmanda oturan bir daire sakini. Daire sakini, kiriş ve kolonlarda çatlaklar olmasına rağmen hasar tespit sonrası ekiplerin ‘hasarsız’ raporu vermesine tepkili.

Depremden evleri zarar gören vatandaşların kimi binalarına hiç kontrole gelinmediğini kimi de binalarında yeterli incelemenin yapılmadığını kaydediyor.  Bu nedenle evinde oturamayan, oturanın ise sürekli endişe içerisinde olduğu görülüyor kentte.

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum