Kentsel dönüşüm destek paketi açıklandı;

Kentsel dönüşüm destek paketi açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini duyurdu. Pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak. İşte paket kapsamında sunulan kredilerde limit ve faiz oranları…...

Kentsel dönüşümle ilgili destek paketi açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamasına göre, finansman paketi kapsamında kişi başı kredi üst limiti 600 bin liradan 1 milyon 250 bin TL'ye çıkarıldı. Finansman maliyetinin 840 baz puana kadar kısmını Hazine karşılayacak.

Kentsel dönüşüm sürecinde konut üreticisi firmalara da destek sağlanacak. Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında şu ana kadar uygulanan tazmin oranı bu paket özelinde yüzde 7'den yüzde 9'a çıkarılacak.

12 AY ÖDEME YOK

Bakanlığın yeni finansman paketi ile 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vade ile 250 milyon TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak. Paket kapsamında kullanıma açılan kefalet limiti 50 milyar TL.

5 FARKLI KREDİ PAKETİNDE FAİZ ORANLARI VE LİMİTLER

Paket kapsamında güçlendirme kredisi, konut yapım kredisi, konut edinme kredisi, iş yeri yapım kredisi ve iş yeri edinme kredisi bulunuyor.

Güçlendirme kredisi 320 bin TL, konut yapım kredisi 1 milyon 250 bin TL, konut edinme kredisi 1 milyon 250 bin TL, iş yeri yapım kredisi 800 bin TL, iş yeri edinme kredisi 350 bin TL limitli olacak.

Kredilerde yüzde 1,49 faiz/kar payı üzerinden farklı oranlarda destek sağlanacak. Güçlendirme kredisinde hak sahibi için faiz yüzde 0,99, devlet katkısı yüzde 0,50 olacak.

Konut yapım kredisinde ilk konut için hak sahibinin ödeyeceği faiz yüzde 0.79, devlet katkısı yüzde 0,70 olacak. Daha sonraki konutlar için en fazla 3 milyon TL'ye kadar yüzde 0,89 hak sahibi ödeyecek, yüzde 0,60 devlet katkısı olacak.

Konut edindirme kredisinde hak sahibinin faizi yüzde 0,79, devlet katkısı yüzde 0,79 olacak.

İş yeri yapım kredisinde hak sahibi için faiz yüzde 1,09, devlet katkısı yüzde 0,40 olacak.

İş yeri edinme kredisinde yüzde 1,09 hak sahibi, yüzde 0,40'lık kısmı devlet ödeyecek.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum