Urfa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle binlerce personel ve araç sahada;

Urfa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle binlerce personel ve araç sahada

Şanlıurfa Valiliği, dün gece boyunca devam eden sağanak yağışta tüm tedbirlerin alındığını belirterek, 9 binden fazla personelin ve bin 600’den fazla aracın sahada görev yaptığını duyurdu....

Şanlıurfa Valiliği, kentte dün akşam saatlerinden itibaren yeniden etkili olmaya başlayan sağanak yağışla ilgili açıklama yaptı.

Valiliğin yazılı açıklamasında, gece boyunca tüm tedbirlerin alındığı, gelen ihbarların titizlikle değerlendirildiği belirtildi.

Valilik, sahada 9 bin 622 personel ve bin 687 aracın 7/24 esasına göre çalıştığını kaydetti. 

Sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 16 olduğunu hatırlatan valilik, Bozova’da kayıp olan tır şoförünü arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

SELDEN ZARAR GÖRENLERİN TESPİT ÇALIŞMASI

Öte yandan valilik, sel felaketinde konut, iş yeri, araç ve muhtelif ev eşyası gibi zarara yönelik 3 bin 154 tespit çalışmasının yapıldığı bilgisini verdi. Açıklamada, zarar tespit çalışmalarının sahada devam ettiği belirtilerek, “Yaşadığımız bu felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı halkımızın dikkatli ve tedbirli olması için gereken tüm uyarılar resmî kanallarımız aracılığıyla yapıyoruz.Tüm hemşehrilerimizin gelen uyarıları dikkate almaları ve harfiyen uymaları, kendi güvenlikleri açısından önem arz etmektedir”.

 BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum