HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı, Nevruz kutlamalarını iptal etti;

HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı, Nevruz kutlamalarını iptal etti

HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı, Şanlıurfa’da yaşanan afetler ve can kayıpları nedeniyle kentteki Nevruz kutlamalarının iptal ettiğini bildirdi....

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Teşkilatı, kentte yaşanan deprem ve sel felaketlerinin ardından bu yılki Nevruz kutlamalarının iptal edildiğini açıkladı.

Partiden yapılan açıklamada, her yıl coşkuyla kutlanan Nevruz’un bu yıl "buruk, acılı ama aynı zamanda öfkeli ve inançlı" karşılandığı belirtilerek, yaşanan deprem ve sel felaketine değinildi.

Urfa bölgesi olarak Nevruz kutlamalarının iptal edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gönül isterdi ki, açığa çıkan bu toplumsal dayanışma ve mevcut iktidara karşı biriken öfkeyi Viranşehir newroz alanında bu ruh ile birleştirip haykırmaktı; ancak halk olarak yaşadığımız bu kadar acı ve gözyaşına kayıtsız kalamazdık. Bundan dolayı halkımızın bu acısını içimizde hissettiğimizi belirterek newroz kutlamamızı Urfa bölgesi olarak iptal etmiş bulunmaktayız. Her ne kadar newroz bayramını kutlamasak da içimizde iktidara karşı devleşen demokratik öfkemizi sandıklara yansıtmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu temelde tüm halkımızın newroz bayramını kutlar, newroz bayramının halklara özgürlük ve barış getirmesini temenni ederiz".

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum