Urfa’da dolandırıcılar iş başında;

Urfa’da dolandırıcılar iş başında

Şanlıurfa Valiliği, sabit telefonlardan vatandaşları arayarak kendilerini ‘vali’ ve ‘özel kalem müdürü’ olarak tanıtan kişilerin, vatandaşları dolandırmaya çalıştığına yönelik uyarıda bulundu....

Şanlıurfa Valiliği, kendilerini ‘vali’ ve ‘özel kalem müdürü’ olarak tanıtarak

engellilere tekerlekli sandalye temin edilmesi, okul yaptırılması, depremzedelere yardım toplanması gibi konularda vatandaşlardan para talep eden dolandırıcılara yönelik uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, kendilerini ‘vali’ ve ‘özel kalem müdürü’ olarak tanıtan dolandırıcılarca vatandaşlardan yardım, onların kredi kartları, hesap numaraları ve kart şifrelerinin istenildiği; arayanların etkili ve inandırıcı olmak amacıyla vatandaşlara ait açık kaynak bilgilerini de belirtilerek ikna ettiği ve hesaplarından para çekme girişimleri tespit edildiği kaydedildi.

Bu şekilde cereyan eden olaylarda maddi ve manevi mağduriyetlerin yaşanmaması için vatandaşların bu tür aramalara asla itibar etmemeleri, bu tür bir olayla karşılaştıklarında valiliği arayarak bilgi vermeleri gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir makamın ve kamu kurumunun vali ya da özel kalem olarak vatandaşlarımızdan para istemesi, engellilere yönelik tekerlekli sandalye temin edilmesi gibi konular söz konusu değildir.

Art niyetli kişilerin tespit edilmesi ya da vatandaşlarımızın telefon dolandırıcılığına maruz kalması halinde en yakın polis merkezlerine bilgi verilmesi veya 112 (155) ihbar hatlarına şikâyette bulunmaları, aynı zamanda kurumumuzu da bilgilendirmeleri önem arz etmektedir.

Vali ve diğer mülki makamların iletişim kanallarını kullanarak vatandaştan hiçbir şekilde para talebinde bulunamayacağını saygıdeğer halkımıza bir kez daha hatırlatırız. Vatandaşlarımızın bu tür isteklere inanmamalarını, tanımadıkları kişilerden gelen telefonlara yanıt vermemelerini, hiç kimseyle banka şifrelerini ve kart numaralarını paylaşmamalarını önemle rica ederiz”.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum