Ehliyetler de çipli oluyor;

Ehliyetler de çipli oluyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artık ehliyetlerin de çipli şekilde olacağını belirterek, "İsteyen ehliyetini kimliğe, isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek" dedi....

AK Parti’nin İstanbul’dan milletvekili adayı gösterdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ve kimliklerde bu yıl yeni bir dönemin başladığı söyledi.

İstanbul’da nüfus müdürlüklerinin yükünü hafifletmek amacıyla bir alışveriş merkezinde bulunan nüfusmatiğin kullanıma sunulmasıyla ilgili etkinlikte konuşan Soylu, nüfusta devrim gibi işler yaptıklarını kaydetti. Soylu, şunları söyledi:

“Eskiden pasaportu, sürücü belgesini, emniyet verirdi, nüfusa aldık. Dünyada çip krizi, pasaport krizi yaşanmasına rağmen biz bugün pasaport müracaatının ertesi günü pasaportu adresine verebilme kabiliyetine geldik. Yerli ve milli pasaportumuzu ürettik. Bu yıl, ehliyet ve kimlikte bir sürpriz yapıyoruz. Ehliyetimizi çipli yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz."

Süleyman Soylu, nüfusmatiklerin hızlı elektronik imza yükleme aracı olduğuna ifade ederek, bu araçları havalimanları ve alışveriş merkezlerine koyacaklarını kaydetti.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum