CHP'li Aydınlık: Şanlıurfa merkezde sorun yok;

CHP'li Aydınlık: Şanlıurfa merkezde sorun yok

Şanlıurfa'da 1 milyon 220 bin 228 seçmenin oy kullanma işlemi devam ederken, seçimde toplu oy kullanıldığı öne sürüldü. Şanlıurfalı CHP Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık, Şanlıurfa merkezdeki tüm okulları ziyaret ettiklerini belirterek, “Toplu oy kullanıldığı iddia edilen görüntülerle ilgili bir tespit olmadı” dedi....

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da devam ediyor.

Sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemleri için vatandaşlar oylarını kullanacakları okullara gelirken, Şanlıurfa’da toplu oy kullanıldığı iddia edildi.

Şanlıurfalı CHP Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve CHP üyeleri ile kent genelindeki okulları gezdiklerini herhangi bir sorun tespit etmediklerini kaydetti.

AYDINLIK: TESPİT ETTİĞİMİZ BİR SORUN YOK

Söz konusu iddiaların ardından merkezdeki tüm okulları ziyaret ettiklerini belirten Aydınlık, şu açıklamada bulundu:

“Toplu oy kullanıldığı iddia edilen görüntülerle ilgili bir tespit olmadı. Sabahtan itibaren okulları gezmeye başladık. Şanlıurfa merkezdeki okullarda şu an herhangi bir sorun yok. Tespit ettiğimiz bir sorun yok. Sosyal medyada yayınlanan Şanlıurfa’nın merkez ilçelerindeki okullarla ilgili bir problem yok.  Olursa bizimle hemen paylaşabilirsiniz. Bizler hemen oraya intikal ederiz.”

KIRSALDAN FARKLI İDDİALAR GÜNDEME GELDİ

Öte yandan Şanlıurfa’nın merkez ilçeleri dışındaki diğer yerlerde toplu oy kullanıldığı iddiaları gündeme geldi.

Sosyal medyaya yansıyan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a toplu oy basıldığını yansıtan görüntüler bulunuyor.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, o iddialara ilişkin şu paylaşımda bulunmuştu:

“Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler Şanlıurfa Harran ilçesi, Minare köyünde çekilmiştir. Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir. Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürüne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum