YSK’ya yapılacak itiraz süresi bugün sona eriyor;

YSK’ya yapılacak itiraz süresi bugün sona eriyor

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı yapılacak itiraz süresi bugün sona eriyor....

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı öncelikle ilçe seçim, il seçim ve en son da YSK’ya itiraz hakkı bulunuyor.

Seçimin ertesi günü olan 15 Mayıs’ta ilçe seçim kurularına itirazlar yapıldı ve ilçe seçim kurulları bu konulardaki kararlarını aynı gün saat 23:59’a kadar verdi.

İlçe seçim kurulunun verdiği kararlar ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna yönelik itirazlar da dün saat 17.00’ye kadar yapıldı. İl seçim kurulları bu itirazları dün saat 23.59’a kadar karara başladı.

En son olarak il seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı yapılacak itirazlar da bugün saat 17.00’ye kadar YSK’ya bildirilecek. Böylece seçim sandık kurulları ile tutanaklara yapılacak itirazların süresi bitmiş olacak.

YSK’nın kendisine gelen itirazlar hakkında yarına kadar karar vermesi bekleniyor. En son merci olarak YSK’nin vereceği kararlar, kesin olarak geçerli olmuş olacak ve başka herhangi bir itiraz yolu kalmayacak.

Tüm itiraz süreçlerinin tamamlanmasının ardından YSK’nin 19 Mayıs’ta seçimlerin resmi sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum