Başkan Yavuz’dan seçim değerlendirmesi;

Başkan Yavuz’dan seçim değerlendirmesi

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz, 14 Mayıs seçimlerini değerlendirdi. Yavuz, seçim sürecinde bir vekil adayı garantiledikleri, ikinci vekil içinde çalışmalar yaptıklarını ancak baskı ve yok sayılan oylar nedeniyle seçim sonuçlarının hayal kırıklığı yaşattığını söyledi....

ŞANLIURFA -Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa İl Başkanı ve birinci sıra milletvekili adayı İsmail Yavuz, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yavuz, seçim sürecinde yoğun çalışmalar yürüttüklerini, halktan destekte aldıklarını fakat seçim sonuçlarına yansımadığına dile getirdi.

Para baskısı, hizmet baskısı, kadro baskısı gibi durumlar nedeniyle halkın kendilerine olan desteği engellediğini belirten Başkan Yavuz, “Çimento, trafo, halı ve daha birçok vaatler nedeniyle vekil seçilemedik. Kırsal kesimden istediğimiz oylar gelmedi. Biz bu seçimde AK Parti’den destek bekliyorduk çünkü bizim sandık baş müşahitlerimiz yoktu” dedi.


YAVUZ: BASKILAR, BİZE VERİLECEK OYLARI ENGELLEDİ

Seçim sürecinde yoğun bir şekilde çalışma yürüttüklerinin altını çizen Yavuz, “14 Mayıs seçimleri tüm Türkiye’ye hayırlı olsun. Biz Yeniden Refah Partisi olarak sürecinde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yaptık. Başkanımızın bizi Şanlıurfa’dan 1. sıra adayı yapması bizim için bir şereftir. Bu sorumluluk bilinciyle dağ bayır demeden seçim çalışmalarımızı sürdürdük.

Biz Şanlıurfa’da bir vekil adayı garantilemiştik, ikinci adayın milletvekili seçilmesi için çalışmalar yapıyorduk ama seçim sonuçları hayal kırıklığına neden oldu. Tabi baskılarda vardı ancak biz 30 bin oy alabildik. Özellikle kırsal kesimlerde baskı yapıyorlardı. Para baskısı, hizmet baskısı, kadro baskısı gibi durumlar bize verilecek oyları engelledi. Çimento, trafo, halı ve daha birçok vaatlerle nedeniyle vekil seçilemedik. Kırsal kesimden istediğimiz oylar gelmedi” diye konuştu.


“HER TARAFTAN OYLARIMIZ YOK EDİLDİ”

Seçimde Cumhur İttifakın destek beklediklerini ancak desteği göremediklerini söyleyen Yavuz, “Biz bu seçimde AK Parti’den destek bekliyorduk çünkü bizim sandık baş müşahitlerimiz yoktu. Yeni kurulan partilerde sandık baş müşahitleri olmaz. Biz seçilemedik, önemli değil ama başkanımız seçildi. Partimiz 5 vekil meclise gönderecek. Bu durum bizi gerçekten sevindirdi.

Birinci sıradaki ben ve ikinci sıradaki adayımız Hacı Almas arkadaşımız ve diğer arkadaşlarımızla hep sahadaydık. Her taraftan oylarımız yok edildi. Biz birinci aday vekilliğini garantilemiştik, ikinci adayımız için çalışıyorduk ama olmadı. Biz mağdur edildik. Hakkımızı helal etmiyoruz. Seçmenin iradesi ne ise müdahale edilmemeli, baskı yapılmamalı. Maalesef memleketimize bu tür durumlar yaşanıyor” ifadelerini kullandı.


“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Yavuz, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Hedefimiz iki vekil çıkarmaktı. 130 bin oy hedefimiz vardı. Memleketimizde baskılardan dolayı oy alamadık. Siverek gibi büyük bir ilçede 1700 oy alabildik.  

Örneğin seçim çalışmaları kapsamında ziyaret etiğimiz vatandaşlar bize destek vereceğini söylüyor. Seçime iki gün kala ziyaret ettiğimiz vatandaşlar bizi arıyor ‘başkaları geldi, baskı var. Biz oy veremiyoruz diyor.’ Bundan sonrada çalışmalarımız devam edecek. İl başkanlığı görevimde devam ediyor. Seçimler sanki yarın yapılacak gibi çalışmalarımız sürecek. Yolumuza devam ediyoruz”.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum