Erdoğan Suriyeli mültecilerle ilgili konuştu;

Erdoğan Suriyeli mültecilerle ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık bir milyon mültecinin gönüllü olarak Suriye'ye dönmesini hedeflediğini belirterek, “Türk STK’ları mültecilerin anavatanlarına geri dönebilmeleri için Suriye'nin kuzeyinde yerleşim birimleri inşa ediyor. Bu süreç çoktan başladı. Bir milyon mülteciyi anavatanlarına geri dönmeleri için teşvik ediyoruz” dedi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'a açıklamalarda bulunu.

ERDOĞAN: 1 MİLYON MÜLTECİNİN GERİ DÖNMESİNİ AMAÇLIYORUZ
Birçok başlıkta değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Suriyeli sığınmacılarla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, yaklaşık bir milyon mültecinin gönüllü olarak Suriye'ye dönmesini hedeflediğini söyledi.

Sığınmacıların geri dönüşlerini kolaylaştırmak için Türkiye'nin savaştan zarar gören ülkenin Türk kontrolündeki bölgelerinde altyapı ve evler inşa ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Türk STK'ları, buradaki mültecilerin anavatanlarına geri dönebilmeleri için Suriye'nin kuzeyinde yerleşim birimleri inşa ediyor. Bu süreç çoktan başladı. Bir milyon mülteciyi anavatanlarına geri dönmeleri için teşvik ediyoruz."

"SURİYE'DEKİ ASKERİMİZİN VARLIĞININ TEK SEBEBİ TERÖR İLE MÜCADELE ETMEK"

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığını sürdüreceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad'ın geri çekilme talebinin ise kabul edilmeyeceğini kaydetti. Erdoğan, "900 kilometreden fazla sınırımız var ve bu sınırlardan ülkemize yönelik sürekli bir terör tehdidi var. Sınırda askeri varlığımızın olmasının tek nedeni terörle mücadele etmektir. Tek sebep bu” değerlendirmesinde bulundu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum