Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira artışı açıklaması!;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira artışı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut sayısını arttıracaklarını belirterek, "Kira fiyatlarındaki şişkinliği de ortadan kaldırmakta kararlıyız. Gıdada benzer çalışmalar yapacağız." dedi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün  Gaziantep İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut sayısını arttıracaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Son yıllarda ekonomide yaşanan dalgalanmaların yol açtığı fiyat artışları, bu sıkıntıların başında geliyor. Bilhassa konut fiyatları ve kiralar, ülkemizin hemen her yerinde, gerçekten can sıkıcı seviyelere geldi. Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan depreme kadar, bu yükselişi tetikleyen pek çok sebep olduğunu biliyoruz. Ama yine de karşımızdaki tabloyu kabul edemeyiz. Bu sorunun çözümü için iki ayrı kanalı birlikte kullanacağız. Birincisi, makul ve orantılı hiçbir sebebi olmadığı halde sırf açgözlülükten fahiş kira artışı yapanlarla. Tekrar göreve devamda bunların ümüğünü sıkacağız, ümüğünü. İkinci ve asıl çözümümüz, gerek TOKİ kanalıyla gerek özel sektörü teşvikle konut arzını hızla artıracak tedbirler alacağız. 1+1, 2+1 gibi konutlarla vatandaşımızın bu ihtiyacını gidereceğiz."

"KİRA FİYATLARINDAKİ ŞİŞKİNLİĞİ ORTADAN KALDIRMAKTA KARARLIYIZ"

“Kira fiyatlarındaki şişkinliği de ortadan kaldırmakta kararlıyız” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kentsel dönüşüm projeleriyle, mesela İstanbul'da 5 yılda inşa edeceğimiz 1,5 milyon yeni konut bunun bir parçasıdır. Diğer şehirlerimizde de benzer projelerle orta ve uzun vadede konut varlığımızı artırarak, kira fiyatlarındaki şişkinliği de ortadan kaldırmakta kararlıyız. Gıdada benzer çalışmalar yapacağız".

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum