Bakan Bozdağ Urfa'daki deprem konutlarında ilk teslimat tarihini açıkladı;

Bakan Bozdağ Urfa'daki deprem konutlarında ilk teslimat tarihini açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem sonrası Şanlıurfa'da merkezde ve ilçelerinde yaklaşık 6 bin konutun inşaatına başlandığını belirterek, depremzedelere ilk teslimatın kasımda yapılmasının hedeflendiğini söyledi....

Şanlıurfa’dan milletvekili seçilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından depremzedeler için Eyyübiye ilçesinde yapımına başlanan konutların şantiye alanında Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile incelemelerde bulundu.

Batıkent Mahallesi'nde 19 bloklu 366 konutun şantiye alanında yetkililerden bilgi alan Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

“19 blok halinde burada deprem konutu inşası sürüyor. Ayrıca yine bu mevkide 1418 konutluk ihale, 1421 konutluk bir başka ihale olmak üzere onların da yer teslimleri yapıldı. Şu anda müteahhit firmalar bunlarla ilgili de çalışmalarına başlamak üzere. Bu kapsamda Şanlıurfa il merkezinde 3 bin 205 deprem konutunun inşasına başlandığını Şanlıurfalı hemşehrilerimize buradan duyurmak isteriz.”

"KIRSALDA DA EVLER YAPIYORUZ"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sadece kent merkezinde değil birçok ilçede de deprem konutlarının inşasının sürdüğünü bilgisini verdi.

"Birecik ilçemizde şu anda 800 civarında deprem konutunun inşaat çalışmalarının sürdüğünü ifade etmek isterim. Bunun yanında tabii Hilvan ilçemizde 300 konut, 87 ahır birinci etapta, ikinci etapta yine 202 konut, 91 ahır inşaat çalışmaları başlamıştır. Bozova ilçemizde de yine birinci etap 207 konut, 89 ahır inşaat çalışmaları da başlamıştır. Hem şehir merkezlerindeki depremzede vatandaşlarımıza, hak sahiplerine konutlarını teslim etmek için konutlar yaptığımız gibi kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın da evlerini yapıyoruz."

Konutların kısa zamanda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini vurgulayan Bakan Bozdağ, "Şu anda bulunduğumuz yer 11'inci ayda, yani Kasım 2023'te hak sahiplerine bir aksama olmadığı takdirde teslim edilecek. Diğer iki etabın da 2024 içinde sahiplerine teslimini yapacağız” ifadelerini kullandı.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum