Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır

İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Kısıklı’daki evinin önünde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “28 Mayıs seçiminin galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır” dedi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Evinin bulunduğu İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Kısıklı’da açıklamarda şunları söyledi:

Yurt dışında, yurt içinde ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihiyle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum.

İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıldır layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim; pazara kadar değil mezara kadar beraber olacağız. Bu sevda burada bitmez dedik, öyle mi?

Bay Bay Kemal diyorlar. Biz bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz demiştik. Biz hep hizmet eden hezimete uğramaz demiştik. Türkiye bize biz de Türkiye'ye emanetiz demiştik. İsterseniz buna bir üçüncü Bay Bay ilave edebiliriz. Bay Bay Bay Kemal. Sizlerin iradesiyle sandıkların bükülmez, kırılmaz, paslanmaz gücü haline geldik.

Şimdi bakın buradan kardeşlerim Türkiye'ye bir hesap yapıyorum. Hesap uzmanıyım diyordu ya. 2018'de CHP'nin vekil sayısı neydi biliyor musunuz? 146. 2023'te CHP'nin vekil sayısı yani bu seçimde 169 çıkardı.

Fakat mâlum; toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan mâlum partilere kiralık vekil verdi. Ne kadar? 40 tane. Peki ne oldu? Şimdi 129'a düştü CHP. Hesap uzmanı ya. Bu işleri çok iyi bilir. Ve böylece kaybettiği vekiller sebebiyle herhalde CHP bunu Bay Bay Bay Kemal'e hesabını soracaktır.

Diyoruz ki; 14 Mayıs Seçimi'nin de 28 Mayıs Seçimi'nin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Ama bir şey daha söylemiştim; Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştim. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir.

Demokrasimizden, kalkınmamızdan, hedeflerimizden taviz vermeden Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık. Ama beraberce açtık. Erkeğinden kadınına, gencinden yaşlısına, çalışanından emekçisine kadar milletimizin tüm kesimlerin hayallerini, heyecanlarını beraberce hayata geçirdik.

Erdoğan konuşmasının sonunda Urfa’nın da içinde bulunda deprem bölgesindeki 11 ile oy kullandığı için teşekkür etti ve kalıcı konutları tamamlayacaklarını söyledi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum