Her branşta engelli vatandaşlara ücretsiz kurs imkanı;

Her branşta engelli vatandaşlara ücretsiz kurs imkanı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi tarafından hayata geçirilen engellilere yönelik spor kursları projesi kapsamında uzman antrenörler eşliğinde engelli bireyler vakitlerini spor yaparak geçiriyor....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesin Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi tarafından hayata geçirilen “Geleceğin yıldız sporcusu sen! Durma bir adım gel” projesi ile geleceğin engelli sporcuları yetiştiriliyor.

Engellilere yönelik spor kurslarında uzman antrenörler eşliğinde engelli bireyler vakitlerini spor yaparak geçiriyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Basketbol Takım Antrenörü Serdar Yıldırım, Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarını kullanarak geleceğin yıldız sporcularını yetiştirmek istediklerini ve her branşta engelli vatandaşları kurslara beklediğini söyledi.

Birçok engelli sporcuyu Milli Takıma kazandırdıklarını ve birçoğunun Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük takımlarda oynadığını belirten Yıldırım, şunları ifade etti:

“Özellikle tekerlekli sandalye basketbol ve ampute futbol branşlarında ülke olarak başarılı sporculara ihtiyaç duyulmaktadır. Engelli kardeşlerimizi elit sporcu olarak yetiştirip kendi takımımızda ve diğer takımlarda başarılı sporculara istihdam olanaklarını yaratıyoruz.

Özellikle ailelere seslenmek istiyoruz, bedensel engelli çocuklarını merkezimize yönlendiriniz. Gelecekte hem ekonomik olarak hem psikolojik olarak çocuklarınızı hayata tutunmalarına yardımcı olunuz. Açılacak olan bir çok branş kurslarımıza genç engelli vatandaşlarımızı bekliyoruz.”

Tüm kursların ücretsiz olduğunun altını çizen Yıldırım, kurslara katılmak isteyen engelli bireylerin Engelliler Yaşam Merkezine gelerek başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum