Selahattin Demirtaş aktif siyaseti bıraktığını duyurdu;

Selahattin Demirtaş aktif siyaseti bıraktığını duyurdu

Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş aktif siyaseti bıraktığını açıkladı. Seçimler sonrasında partisine ve kendisine yöenlik eleştirilerden yararlanacağını belirten Demirtaş, “aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum” dedi....

Yeşil Sol Parti üzerinden 14 Mayıs’ta milletvekili seçimlerine giren ve cumhurbaşkanı seçimlerinde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçimlerde istediği sonucu alamaması üzerine eleştirilerin hedefi olmuştu.

Yapılan eleştiriler üzerine sosyal medya hesabı üzerinde bir açıklamada bulunan Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını ifade etti.

Bir internet sitesinde yayımlanacak röportajına değinen Demirtaş, ordan iki paragraf paylaşacağını belirterek şunları söyledi:

Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum." Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum