Karaköprü’ye yeni yeşil alanlar kazandırılıyor;

Karaköprü’ye yeni yeşil alanlar kazandırılıyor

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri daha yeşil bir ilçe oluşturmak yeni parklar yaparak vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor....

 Şanlıurfa’nın en fazla yeşil alana sahip ilçesi olan Karaköprü’de ilçeye daha fazla yeşil alan yapılarak vatandaşlara yaşam alanları oluşturmak adına çalışmalar sürüyor.

 Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki belirli alanlarda yeni park yapımı çalışmalarını devam ettirirken, mevcut parklarda da bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Doğukent Mahallesinde 6 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan park için zemin düzenleme çalışmaları yapılırken, kısa sürede zemin çalışmalarının tamamlanıp çimlendirme ve ağaçlandırma işlemlerine başlanması planlanıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, vatandaşların nefes alacağı yeşil alanları mümkün olan her noktaya kazandırmaya çalıştıklarını belirterek Doğukent Mahallesinde belirlenen alanda çevre düzenlemesi gerçekleştirerek yeni bir park yapım çalışmasına başladıklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Biz Karaköprü’de gerçekten önemli bir yeşil alan seferberliği başlattık ve önemli oranda park ve yeşil alanı ilçemize kazandırdık. Tabi ki bu sürekli gelişen ilçemiz için yetersizdir ki biz de bunun farkında olarak yeni yeşil alanları ilçemize kazandırıyoruz.

Doğukent Mahallemizde 6 bin metrekare alanda bir parkımızın yapım çalışmalarına başladık. İnşallah çevre düzenleme çalışmaları tamamlandıktan hemen sonra ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarına başlanacak. Mevcut parklarımızda da bakım, onarım ve eksik giderme çalışmaları yapıyoruz.  2023 yılında da daha yeşil bir Karaköprü oluşturma adına birçok yeni park projemizle ilçeyi yeşillendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2023 yılı sonuna kadar ilçeye 10 adet yeni park daha kazandırılarak toplamda 100 bin metrekarenin üzerinde yeşil alanın ilçeye kazandırılması hedefleniyor. 

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum