Yeni yönetimini belirleyen UÇG kamu arazilerini gündeme getirdi;

Yeni yönetimini belirleyen UÇG kamu arazilerini gündeme getirdi

Urfa Çalışma Grubu dün gerçekleştirdiği toplantıda yeni yönetimini belirledi. Yeni yönetim adına İmar, Çevre, Şehircilik ve Kentlileşme Komisyonu Temsilcisi M. Selim Açar tarafından yapılan ilk açıklamada, kentteki kamuya ait taşınmazların satılması ile ilgili oldu....

Urfa hakkında fikir, bilgi ve çözümler üretip sunmak için çalışamlar yapan Urfa Çalışma Grubu 8 Haziran’da gerçekleştirdiği topantısında yeni organlarını belirledi. 

Grup yaptığı açıklamada Grup Başkanlığı’na Ali Rıza Öztürkmen’in seçildiğini duyururken, Grup Başkan Yardımcılığına Şemsettin Gökdoğan, Genel Sekreterlik görevine de Osman Taplamacı getirildi.

Ayrıca Disiplin ve Denetleme Kuruluna İhsan Şenocak, İbrahim Okuyan,Ffethi Deniz, Bekir Sıtkı Açanal ile Şefik Bakay’ın seçilmesine karar verildi.

Toplantıda Urfa Çalışma Grubu’na başlı komisyonların yeni üyeleri de belirlendi.

 

İLK AÇIKLAMA KAMUYA AİT TAŞINMAZLARIN SATILMASI İLE İLGİLİ OLDU

Yeni yönetimini belirledikten sonra Grup adına ilk açıklama İmar, Çevre, Şehircilik ve Kentlileşme Komisyonu Temsilcisi M. Selim Açar’dan geldi.

Kamuya ait taşınmaz varlıkların kentteki bazı kurumlar tarafından satılmasını konu alan açıklamada, Urfa’da son zamanlarda kamu arazilerinin satışı ile ilgili birçok kurumun adeta yarış içine girdiği savunuldu.

Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, TOKİ, Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olmak üzere kamuya ait taşınmazların satışına diğer belediyelerimizin de ayak uydurduğunu kaygı ile izliyoruz” denilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

TOKİ’nin halkın kullanımına bırakılması gereken alanları (Eğitim, Sağlık, Spor, Kültürel ve Sosyal Tesis Alanları hatta Teknik Alt Yapı Alanları) kamunun kullanımını kısıtlayarak özel mülkiyete konu etmesi şehrimiz adına kabul edilebilir değildir. Hemşerilerimizin yaşam standartlarını olumsuz etkileyecek bu tür alım satımlara yetkililerce dur denilmelidir.

Ayrıca duruma Özelleştirme idaresi Başkanlığı ve Belediyelerimizin kamu alanı satışları da eklenince, gelecekte bu şehirde ciddi kamulaştırma problemlerinin ortaya çıkacağı, çağdaş şehircilik normlarından uzak standart dışı bir şehircilik örneği teşkil edeceğini öngörüyoruz.

Bu noktada söz konusu durumun Belediyelerimizin Temel İlkeler kısmında belirttiği başta Şeffaflık olmak üzere, Sürdürülebilirlik, Cevap verebilirlik ve Hesap verebilirlik kısımlarına uymadığını, yapılan işlemlerin neticesinin yine temel ilkeler kısmında ki Gizlilik ihlali ve Müşteri odaklı olduğu intibaısını oluşturduğunu değerli halkımızla paylaşıyor, özellikle belediyelerimizi yapılan satışlar hakkında şeffaf ve hesap verilebilir olmaya davet ediyoruz.

Şehrimizin kaynaklarının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi, halkımızın yaşam alanlarının özel mülkiyete konu edilmemesi, kent rantının hemşerilerimiz için objektif bir şekilde kullanılması için, miras yedi evlat misali yapılan satışların durdurulması ve satılanlarında hangi hizmetlerde kullanıldığının şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum