Kılıçdaroğlu’ndan seçim açıklaması;

Kılıçdaroğlu’ndan seçim açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına tepki göstererek, “Seçimleri ertelemeden bahsediyorlar. Açık ve net söylüyorum seçimler zamanında olacak” dedi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Deprem bölgesini karış karış gezdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Gördüklerimi unutamıyorum. Gecelerdir uyumak mümkün değil. Duygularım karmakarışık. 'Devlet nerede' diye haykıranları duydum. Kulaklarımdan silinmiyor" dedi.

 

Devletin yönetilemediğini ileri süren CHP lideri, "Tek adam rejimi karar alamıyor. Asla koordine olamadılar, geç kaldılar" ifadelerini kullandı.

 

“SEÇİM SAVAŞ DIŞINDA ERTELENEMEZ”

 

Seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Açık ve net söylüyorum seçimler zamanında olacak. Hukuk devleti, anayasa, yasa ve bu yasaların oluşturduğu kurumlar bunu çok iyi bilsinler. Bu ülkede seçimler zamanında olacak. Seçim savaş dışında ertelenemez. O zaman bile kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi verir. Anayasa madde 78 çok açık ortada. Tıpkı anayasa 101'inci maddede olduğu gibi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de YSK'da da afet halinde seçimi erteleme diye bir olay yoktur. Böyle bir yetki de yoktur. Aklınızdan bile geçirmeyin. Yüksek Seçim Kurulu bunu talep ederse demokrasiye darbe talebinde bulunmuş olur. Yüksek Seçim Kurulu böyle bir talebi dillendirirse demokrasiye darbe talebiyle ortaya çıkmış olur. Biz bunu böyle okuyacağız. Şimdi Erdoğan çıkmış 'bana 1 yıl daha verin' mesajıyla ortada geziniyor. Ya Erdoğan bu ülke sana tam 1 yıl değil, 5 yıl değil, 10 yıl değil, 15 yıl değil. Sana tam 20 yıl verdi. Artık bu saatten sonra sana 1 yıl değil 1 saat bile veremez”.

 

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum