Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü 'Beyaz Kod' tatbikatı yaptı;

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü 'Beyaz Kod' tatbikatı yaptı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü Kampus alanında, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldıklarında verdikleri bir çeşit alarm ve destek çağrısı anlamına gelen ‘Beyaz Kod’ uygulaması tatbikatı yapıldı....

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Kalite Birimi tarafından “Beyaz Kod” tatbikatının gerçekleştirildiği bildirildi.

Sağlıkta kalite standartları (Versiyon3) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Bölümünde yer alan “Beyaz Kod uygulamasına yönelik olarak yılda en az bir kez tatbikat yapılmalıdır” maddesine istinaden yapılan tatbikatta, sağlık çalışanlarına hasta veya hasta yakınları tarafından sözel ya da fiziksel saldırıya maruz kalmaları halinde hem gelebilecek şiddetin nasıl önleneceği hem de hastanın güvenli bir şekilde müdahale edilip hastaneye naklinin nasıl sağlanacağı gösterildi.

Gerçekleşen tatbikatta, hastayı ambulansa götüremeyen sağlıkçılara 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ‘Beyaz Kod' göndererek kolluk kuvvetlerinden destek istemeleri gerektiği anlatılırken, çağrı merkezninin ise, emniyet ile yaptığı görüşmede ‘Beyaz Kod’ alarmı vermesi gerektiği belirtildi.

Çağrı merkezi ile emniyet arasındaki görüşmeden kısa bir süre sonra olay yerine gelen polis ekiplerinin hasta yakınını sakinleştirip bölgeden uzaklaştırması tatbik edildi. Tatbikat gereği, hasta daha sonra olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Tatbikatta, vatandaşların 112 personeline duyarlı davranmaları, aksi halde yaralıya müdahalenin gecikeceği, bunun da hastalarda hayati risk oluşturabileceğinin altı çizildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum