Eyyübiye’nin yüzde 60’ı doğal gaza kavuştu;

Eyyübiye’nin yüzde 60’ı doğal gaza kavuştu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, doğal gaz şebeke çalışmaları nedeniyle kazı yapılan mahallelerdeki altyapı yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Fen işleri yetkilileriyle çalışmaların devam ettiği sokaklarda incelemelerde bulunan Başkan Kuş, ilçenin yüzde 60’ına doğal gaz ulaştırıldığını söyledi....

Eyyübiye’de doğal gaz ulaştırılan Hayatı Harrani, Asya, Ruha, Süleymanşah, Eyüpnebi, Eyüpkent, Akabe ve Direkli Mahallelerindeki altyapı yenileme çalışmalarını inceleyerek vatandaşlara doğalgaz abonelik işlemleri için acele etmeleri çağrısında bulunan Başkan Mehmet Kuş, Akşemsettin ve 15 Temmuz mahalleleriyle birlikte ilçenin yüzde 60’lık kısmının doğalgaza kavuştuğunu söyledi.

 

İlçeye doğal gaz getirilme işinin yıllara sari olarak devam edeceğini belirten Başkan Kuş, abonelik başvuruları sonucu başlatılan kazı işlemlerinin ekipler tarafından hızlı bir şekilde onardığını dile getirerek, “Hemen hemen ilçemizin yüzde 60’ını doğalgaza kavuşturduk. Yüzde 60’ı doğalgaza kavuştururken dokuz mahallemizde kazı işlemleri oldu. Deprem ve selden kaynaklanan hem vatandaşlarımız hem biz belediye olarak sıkıntılar yaşadık. Lakin tüm sıkıntıları göğüsleyecek güce ve kuvvete sahibiz” dedi.

 

Doğal gaz kazı çalışmalarının yüzde 90’ını bitirdiklerini ifade eden Başkan Kuş, yeni abonelik başvurularıyla yeni kazılar olacağını ve ekiplerin hızlıca bu kazılan yerleri onaracağını belirterek, “Eyyübiyeli kardeşlerimden hassaten istirhamım şudur. Özellikle doğal gaz gelen mahallerimizde bir an önce abonelik işlemlerini yapsınlar ki bir işi beş defada yapmayalım. Abonelik işlemlerinin uzaması nedeniyle bir defada yapacağımız işler bazen on defaya çıkıyor. Bu da hem bizi hem de vatandaşlarımızı sıkıntıya sokuyor. Eyyübiyeli kardeşlerimden abonelik işlemlerini hızlıca yapmalarını istirham ediyorum” diye konuştu.

 

Eyyübiye’de bir yandan ŞUSKİ’nin diğer yandan Telekom’un internet altyapısı için kazı çalışmaları yaptığını anımsatan Başkan Kuş, “İlçemizin büyük kısmında internet altyapısı yoktu. Telekom yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucu internet altyapı çalışmaları da başladı. Onların da çalışmalarıyla tahrip olan sokaklarımızı da hızlıca onarıyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz her konuda sahada, Eyyübiyeli kardeşlerimizin emrindedir” dedi.

 

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum