TÜİK'göre Urfa’da konut satışlarında düşüş devam ediyor;

TÜİK'göre Urfa’da konut satışlarında düşüş devam ediyor

TÜİK Türkiye genelinde nisan ayına ilişkin yapılan konut satış istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 53,9’luk bir azalmanın olduğu Şanlıurfa’da bin 114 konut satıldı....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye genelinde 2023 yılının Nisan ayına ilişkin konut satış istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı.

 

İstatistiklere göre, Nisan ayında Türkiye genelinde 85 bin 652 konut satıldı. Türkiye genelinde konut satışlarının 133 bin 58 olduğu bir önceki yılın Nisan ayına göre, bu yıl konut satışlarında yüzde 35,6 azalma oldu.

 

13 bin 944 konutun satıldığı İstanbul, Türkiye geneline oranla yüzde 16,3 ile en yüksek paya sahip oldu. En az konut satışının yapıldığı il ise, 22 konut ile Ardahan oldu.

 

Şanlıurfa’da ise bin 114 konut satıldı ve böylece Şanlıurfa, konut satışlarında Türkiye geneline oranla yüzde 1,04’lük bir paya sahip oldu. Konut satışlarının 2 bin 63 olduğu 2022 yılının nisan ayı ile karşılaştırıldığında, Şanlıurfa’da konut satışlarında yüzde 53,9’luk bir azalma olduğu görülüyor.

 

Şanlıurfa’da 2023 yılının Nisan ayını aynı yılın bir önceki ayı olan mart ile karşılaştırıldığında da, yüzde 20,3 oranında bir azalma olduğu görülüyor. Nisanda mart ayına göre 265 konut az satılmış.

 

Yabancılara yapılan konut satışları ise, nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,3 azalarak 2 bin 557 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 24 konut satışı ile Antalya alırken, Antalya'yı 792 konut satışı ile İstanbul izledi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum