Ekmek zammı meclis gündeminde;

Ekmek zammı meclis gündeminde

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında ekmeğe yapılan zam görüşüldü. HDP Grubu, halkın ekonomik olarak zorluk yaşadığı bu dönemde ekmeğe yapılan yüzde 25 zammın geri çekilmesini talep etti....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) geçtiğimiz günlerde ekmeğe yapılan bir lira zammın geri çekilmesine dair önerge verdi.

HDP’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede şu ifadeler yer aldı:

“07.06.2023 tarihinde Şanlıurfa’da 4 liraya satılan ekmek yüzde 25 zamlanarak 5 lira oldu. Bu konuda halkımız çok mağdur. Bu zammın belediye olarak derhal müdahale etmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi uygun fiyata halk ekmek üretmeye devam ediyor ama halk ekmek büfeleri yetersiz. Bu konuda belediyenin ivedilikle harekete geçmesi gerekiyor.”


DURSUN: EKMEĞE YAPILAN ZAMMI DERHAL GERİ ÇEKİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Mecliste ekmek zammına ilişkin söz alan HDP Meclis Üyesi Sıtkı Dursun, “Gaziantep’te Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı, asgari ücrete zam yapılmayana kadar ekmeğe zam gündemde olmadığını dile getirdi. Şanlıurfa’da aynı unu, mayayı kullanıyor. Gaziantep ayrı bir ülkemi. Orada ekmeğe zam yapılmıyor, burada yapılıyor. Bu konuda halkımız çok mağdur. Ekmeğe yapılan zammı derhal geri çekilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum