Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezini gezdi;

Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezini gezdi

Karaköprü’de çocuklar okul ziyaretleriyle Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezini gezerek uzay bilimleri, geçmişten günümüze Türk bilim insanları ve yeni nesil yazılım teknolojisiyle tanışıyor...

Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya bir ilk olarak kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi okulların yaptığı ziyaretlerde öğrencileri ağırlıyor. Şanlıurfa’nın her ilçesinden okullardan öğrencilerin ağırlandığı gezilerde öğrenciler uzay, fizik, coğrafya bilimleri ile doğunun aklı olan önemli bilim insanlarını tanıyarak ilham alıyor.

Programlı bir şekilde okullar Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezini ziyaret ederken, çocuklar bilim merkezi ziyaretinde birbirinden ilginç ve eğlenceli, deneyimler yaşayarak uzay bilimleri ve teknoloji ile ilgili fikir sahibi oluyor.

Çocuklara burada eğitim ve teknoloji sınıfları, uzay ve havacılıkla ilgili maketler gösterilip temel bilgiler verilirken; stem ve robotik kodlama sınıfında da çeşitli etkinlikler yapılarak yazılım teknolojilerinin temeli anlatılıyor.

Ayrıca Bilimin Eşsiz Dahi İnsanları (BEDİ) sergisinde bu topraklarda doğmuş ve buluşlarıyla bilime yön vermiş bilim insanlarının buluşlarının 3 boyutlu maketleri ile bilimin eşsiz dahi insanları tanıtılıyor.

Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’ne toplu okul gezileri yapmak isteyen okul idarecileri 444 9 657 numaralı beyaz masa biriminden randevu alarak öğrencilerini bilimle ve teknolojiyle buluşturabilirler.

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum