Viranşehir’de “Tarih ve Kadın’ temalı serginin açılışı yapıldı;

Viranşehir’de “Tarih ve Kadın’ temalı serginin açılışı yapıldı

Viranşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yılsonu etkinlikleri kapsamında ‘Tarih ve Kadın’ Temalı serginin açılışı yapıldı....

Viranşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl boyunca verilen kursların ardından ‘Tarih ve Kadın’ temalı fotoğrafçılık ve el sanatları sergisi düzenlendi.

Kültür ve Sanat Merkezinde ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına düzenlenen sergi açılışına, İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Kaya, kurum ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı Önder Çengel ve Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci tarafından açılışı yapılan ‘Tarih ve Kadın’ temalı sergide, fotoğraf ve geleneksel el emeği göz nuru el sanatları ürünleri sergilendi.

Sergi açılışını gerçekleştiren Kaymakam Çengel ve Başkan Ekinci, açılışının ardından sergiyi gezerek sergilenen eserlerle ilgili kurs yetkililerinden bilgi aldı.

El emeği göz nuru çalışmalar ile “Tarih ve Kadın” temalı fotoğraflardan oluşan sanatsal ürünleri çok beğendiklerini söyleyen Çengel ve Ekinci, emeği geçenleri tebrik etti.

Fotoğrafçılık kursunda İbrahim Korkmaz, el sanatları kursunda ise Mekiye Patak’ın kursiyerlerle birlikte yıl boyunca hazırladıkları geleneksel el sanatları ürünlerinin satışa sunulduğu sergide, 70 resim, rölyaf, minyatür ve tezhipten oluşan geleneksel el sanatları ürünleri sergilendi.

İki gün açık kalacak sergide elde edilecek gelirin ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacağı belirtildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum