Urfa'da tapu çalışanı sayesinde 15 milyon dolarlık vurgun önlendi;

Urfa'da tapu çalışanı sayesinde 15 milyon dolarlık vurgun önlendi

Şanlıurfa’da tapu müdürlüğünde sahte evraklarla 15 milyon dolarlık satış işlemini vekalet yoluyla yapmaya çalışan 2 kişinin yapacağı vurgunun, Eyyübiye Tapu Müdürlüğü personelinin dikkati sayesinde engellendiği öğrenildi. Satışı yapılan arazinin ise Bulgaristan'ın Momçilgrad’ın ünlü işadamlarından ve şehrin fahri vatandaşı olan Fuat Güven’e ait olduğu öğrenildi....

2 kişi Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 56 dönümlük olan yaklaşık 15 milyon dolar değerindeki arazinin satış işlemlerini gerçekleştirmek için web tapu programı üzerinden yetki evrakları ile birlikte Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Tapu Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. 

Şahıslara ait söz konusu işlemin takibini yapan Eyyübiye Tapu Müdür Yardımcısı Ayhan Leylak, oldukça değerli olan arazinin işlemlerini yapmadan önce Döşemealtı İlçe Tapu Müdürlüğü'nü arayarak yetki belgesi talebinde bulundu.

Bunun üzerine Leylak, belgelerdeki imzaların birbirini tutmadığını fark edince arazi sahibine ulaştı. Yapılan araştırma sonucunda arazinin Bulgaristan'ın Momçilgrad’ın ünlü işadamlarından ve şehrin fahri vatandaşı Fuat Güven’e ait olduğu öğrenildi.

Arazi sahibi Güven'in herhangi bir satış işlemi hakkında bilgisi olmadığını ifade etmesi üzerine, durum üst makamlara ve savcılığa ihbarda bulunuldu.

Tapu Müdür Yardımcısı Leylak'ın dikkati üzerine, büyük bir hazine kaybının önüne geçilmiş oldu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum