Harran YÖS-2 rekor katılımla gerçekleşti;

Harran YÖS-2 rekor katılımla gerçekleşti

Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından uluslararası öğrencilere yönelik Yabancı Öğrenci Sınavı HARRAN YÖS-2 yapıldı....

Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı, ülkemizde bulunan 10 ilde ve 3 farklı dilde gerçekleştirildi.

HARRAN YÖS, Türkiye saati ile 10.00’da başlayıp 12.00’de sona erdi. Katılımcıların kendi dillerinde girdiği sınava 10 bin 26 aday başvurdu. Sınavın düzenlenmesi, soruların hazırlanması ve gerçekleştirmesindeki tüm aşamalar Harran Üniversitesinin Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünce yapılarak, öğrencilerin katılım ve tercih sürecini kolaylaştırmak ve sınavın başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak adına çalışma yürütüldü.

Sınav, bu yıl da Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak üç dilde yapıldı.

Eş zamanlı yapılan sınav Şanlıurfa, İstanbul, Mersin, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kilis, Bursa, Konya ve İzmir illerinde gerçekleştirildi. Sınava 74 farklı uyruktan öğrenci katıldı.

YÖS sınavının sonuçları ile öğrenciler, Türkiye'de bulunan 100 üniversitenin yanı sıra yurt dışında Almanya, İtalya ve Avusturya’da bulunan yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilecek.

YÖS sınavı ile yabancı uyruklu öğrencilerin birçok bölümü tercih edebileceklerini belirten Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, şunları söyledi:

“Üniversitemizin yaptığı Yabancı Öğrenci Sınavı, hazırlanmasından sonuçlarının okumasına kadar ÖSYM standartlarına göre yapılmaktadır. Türkiye’de en üst seviye bilgi ve beceri ihtiva eden bir sınavdır. Tüm aşamalarını donanımlı akademisyenlerimiz tarafından gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde 100’ün üzerinde Yükseköğrenim Kurumu ve yurt dışında da birkaç ülke yabancı uyruklu öğrencilerini HARRAN YÖS sınav sonuçlarımızla kabul etmektedir. Tüm aşamalarda gecesini gündüzüne katan tüm personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

REKTÖR GÜLLÜOĞLU: 74 FARKLI UYRUKTAN ADAY KATILDI

Üniversite olarak en yoğun katılım oranına sahip uluslararası bir sınav yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, YÖS sınavının ilkini 8 Nisan’da yaptıklarını hatırlattı. Güllüoğlu, “Sınavımıza yoğun bir ilgi vardı. Ülkemizin farklı illerinde 24 binada ve 300 salonda sınavımızı yapıyoruz. 74 farklı uyruktan aday sınavımıza katılım sağladı. Sınav sonucuna göre başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih etmelerini istiyoruz. Bu sınavın hazırlamasından gerçekleştirme aşamasına kadar emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sınava katılan tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum