Başkan Kuş’tan bayram mesajı;

Başkan Kuş’tan bayram mesajı

Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, İslam dininin vecibelerinden biri olan kurban ibadetinin Eyyübiye için büyük önemi bulunduğunu belirterek, tüm İslam âleminin bayramını tebrik etti....

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

Hz. İbrahim’in dünyaya geldiği, tevhit mücadelesini başlattığı, ateşle sınandığı, Cenab-ı Allah’a teslimiyet ruhunun kurbanla ödüllendirildiği topraklarda yaşamak, bu mübarek beldede peygamberlerin bastığı topraklarda, onların ayak izlerini takip ediyor olmak Şanlıurfa’mız ve Eyyübiye’miz için sahip çıktığımız en önemli değerlerdendir. Bu değerlerin temelinde, Hz. İbrahim’den başlayıp sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’e kadar gelen ve bugün bizlere ulaşan kutsal bir miras vardır. Dolayısıyla hem inancımızın hem de onun bir vecibesi olan kurban ibadetinin Eyyübiye için ayrı bir önemi vardır.

Tüm Müslümanların Hz. İbrahim Peygamber’den devraldığı Allah’a yakınlaşma ve O’na teslimiyet arayışıyla, kendilerine sunulan nimetlere karşı şükrün ifadesi olarak ifa ettikleri kurban ibadetinin gerçekleştirildiği bu müstesna günler, değerlerimizi hatırlamamız için de bir fırsattır.

Bir yönüyle ahretimizi, diğer yönüyle bugünümüzü ve geleceğimizi ilgilendiren hac ve kurban ibadetinin yerin getirildiği bugünler, Rabb’imize yöneldiğimiz, gönüllerin birbirine yakınlaştığı, vicdan muhasebemizin yapılması gereken günlerdir. Yüce Allah’a yakınlaşma inancımızla kendi nefsimizi sorguladığımız, yardımlaşma ve dayanışma ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimize destek olduğumuz bu bayram vesilesiyle, ilahi lütuflara kavuşacağımızdan şüphemiz yoktur.

Bu mübarek beldede yaşıyor olmak, bu beldenin insanlarına hizmet eden bir belediye başkanı olmakla da sorumluluğumuzun arttığının bilincindeyiz. Seçildiğimiz günden bu yana büyük bir heyecanla sürdürdüğümüz hizmet yarışını, Eyyübiyeli kardeşlerimizin bu kurban bayramını en güzel şekilde yaşamaları için de kararlılıkla sürdürüyoruz. Peygamberler Şehri’nin merkezi olan Eyyübiye’yi sürekli tertemiz tutmak amacıyla gece gündüz devam ettiğimiz çalışmalarımız, Kurban Bayramı’nda daha da artarak devam edecektir. Bayramın manevi yönüne yaraşır şekilde yaşanmasına yönelik tüm tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Kurban satış ve kesim yerlerimiz belirlenmiş, buralardaki aksaklıklara anında müdahale etmek için personelimiz görevlendirilmiştir. Bayram süresince başta fedakâr temizlik çalışanlarımız olmak üzere, zabıtamız ve saha personelimiz görev başında olacaktır. Eyyübiyeli kardeşlerimizden ricam, kesim yerleri ve ilan edilen müsait alanlar dışında çevreyi kirletecek, insanlara rahatsızlık verecek yerlerde kurban kesimi yapmamalarıdır.

Birlik beraberlik, barış ve kardeşlik bilincine erdirmesi temennisiyle tüm İslam âleminin ve Eyyübiyeli kardeşlerimin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, bayramın tüm insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dileyerek hürmetlerimi sunuyorum”.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum