İHH 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı;

İHH 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında “Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir” sloganıyla 75 bin 53 hisselik kurbanı Türkiye dâhil 48 ülkede yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı. Ayrıca, 10 ülkedeki 34 bin 312 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa da bayramlık elbise hediye edildi....

İHH İnsani Yardım Vakfı 2023 yılı Kurban organizasyonunu “Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir” sloganıyla, Türkiye dâhil 48 ülkede gerçekleştirdi.

 Konu ile ilgili bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila şunları kaydetti;

“İHH İnsani Yardım Vakfı, 2023 yılı kurban çalışmaları kapsamında, vekâletini aldığımız 75 bin 53 hisselik kurbanı Türkiye dâhil 48 ülkede yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdık. Ayrıca, bağışçıların destekleriyle 10 ülkedeki 34 bin 312 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa da bayramlık elbise hediye ettik.

 İHH İnsani Yardım Vakfı 2023 yılı Kurban organizasyonunu “Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir” sloganıyla, Türkiye dâhil 48 ülkede gerçekleştirdi. İHH, vekâletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ayrıca, Türkiye’nin çeşitli illerinde İHH’ya bağlı olarak faaliyet gösteren insani yardım dernekleri tarafından da bin 900 hisselik kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

 İHH tarafından, 600 bin 424 aileye kurbanlık eti dağıtılırken, toplamda 3 milyona yakın kişi dağıtımlardan istifade etti. Kurban çalışmaları için dünyanın dört bir yanına giden İHH ekipleri, kendilerini bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olduk.

 İHH olarak, geçen yıl Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında toplamda 65 bin 775 hisse kurbanı 2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmıştık.

 Başta deprem bölgelerinde olmak üzere Türkiye’de 6 bin 672 hisselik kurban kestik ve ihtiyaç sahiplerine pay dağıtımında bulunduk. Dağıtımlardan toplamda 250 bine yakın kişi istifade etti. Vakıf olarak ayrıca, Türkiye’de 12 bin 564 çocuğa da bayramlık kıyafet hediye ettik.

 Türkiye’deki bayramlık dağıtımlarının yanında 9 ülkede daha yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlıklar ulaştırdık. Yurt içindeki dağıtımlar ile birlikte toplam dağıtılan bayramlık sayısı 34 bin 312 oldu.

 Bulundukları kıta ve bölgelere göre, İHH olarak kurban kestiğimiz ülkeler şu şekilde:

Orta Doğu: Türkiye, Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün

Afrika: Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Benin, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya

Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan

Güney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam

Balkanlar ve Avrupa: Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım).

Şanlıurfa İHH olarak hem ilimizde Kurban çalışması yaptık hem de İslam coğrafyalarında çalışmalar yaptık. Şanlıurfa İHH Arama Kurtarma Başkanımız Ömer Polat kardeşimiz bizim adımıza Afrika Kenya’ya, Şanlıurfa İHH Viranşehir İlçe Temsilcimiz Mustafa Çapa ise adımıza Afrika Gine'ye kurban çalışmalarına katılıp, bağışçılarımızın kurbanlarının kesilmesini ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını sağladılar. Peygamberler şehri Şanlıurfa’mızda ihtiyaç sahibi ensar ve muhacir ailelere kurban eti dağıtımlarımız halen sürüyor. İslam coğrafyalarındaki mazlum ve mağdurlar adına tüm bağışçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz. Allah tüm müslümanların, tüm bağışçılarımızın kurbanlarını dergahı izzetinde kabul eylesin.”

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum