Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar;

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başlayan kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası kameraların önüne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konutlara değinerek, "Deprem konutlarının teslimi Ekim-Kasım'da başlıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşlarına zam konusunda da enflasyon verilerinin açıklanmasına işaret etti....

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı açıklamalarda bulundu.


DEPREM KONUTLARININ TESLİMİ EKİM-KASIM AYLARINDA

Açıklamasının ilk başında deprem bölgesine değinen ve kendi ana gündemlerinin deprem bölgesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başta depremde en çok yıkıma uğrayan Hatay, Adıyaman, Maraş olmak üzere 11 vilayetimizin tamamında ihya ve inşa çalışmaları devam ediyor. TOKİ'miz bölgenin yeniden inşa sürecinde öncü rol oynuyor. Binalar hızla yükseliyor. Ekim kasım ayından itibaren yapımı tamamlanan konutların teslimatına başlıyoruz. Şimdiye kadar inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısı 180 bini buldu. Amacımız ilk 1 sene içerisinde 319 bin deprem konutunu teslim etmektir. Bölgede toplam 650 bin konut inşa edeceğiz" dedi.


YÜZDE 25 ÜST SINIRI YENİ KİRA SÖZLEŞMELERİ İÇİN DE DEVAM EDECEK

Fahiş kira artışlarına karşı alınan tedbirlere ve araç fiyatlarında yaşanan artışlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen sene devreye aldığımız üst sınır uygulaması bu tedbirlerden biriydi. Konut kira sözleşmelerinde oranı yüzde 25 ile sınırlanmıştık. Temmuz ayında yenilenecek kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulamaya devam edeceğiz. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Tamahkarlıktan ve aç gözlülükten kaynaklanan bu meselenin üstüne gideceğiz. Ticaret Bakanlığımız denetimleri daha da sıklaştıracak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecektir. Milletin canını yakanlardan muhakkak hesap soracağız" diye konuştu.


MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM İÇİN ENFLASYON ORANLARI BEKLENİYOR

Kabine toplantısı sonrası en çok merak edilen konu olan memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Kur Korumalı Mevduat uygulamasını devam ettiriyoruz. Vergi istisna süresini uzatıyoruz. Tasarruf sahiplerine olumsuzluk oluşturmayacak şekilde süreci yürütüyoruz. Memur maaşlarına yapılacak zam sürecini yürütüyoruz. Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Türkiye Aile Destek Programını bu sene de devam ettirme kararı aldık”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum