Elinizi çabuk tutun: Ehliyet almanın bedeli 11 bin lirayı aşıyor;

Elinizi çabuk tutun: Ehliyet almanın bedeli 11 bin lirayı aşıyor

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da sürücü kursu ücretlerine zam geldi. Ocak ayında 6 bin liraya yükselen kurs ücretlerine 2 bin lira daha zam yapıldı. Zamda asgari ücretteki ve akaryakıt giderlerindeki artışın etkili olduğunu belirten Şanlıurfa Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Mehmet Yıldız, zamlı fiyatlardan etkilenmemek için adaylara 10 Temmuz’a kadar kayıt yaptırmaları tavsiyesinde bulundu. Şanlıurfa’da harç, sınav ve kurs ücretlerinin toplamıyla ehliyetin maliyeti 11 bin lirayı aşacak....

ŞANLIURFA - Türkiye’de artan enflasyon nedeniyle geçtiğimiz günlerde asgari ücrete ara zam yapılmış ve bu aydan itibaren asgari ücret net 11 bin 402 lira olmuştu. Asgari ücretteki artışın ardından gıda başta olmak üzere birçok kalemde zamlar sürerken Şanlıurfa’da son olarak sürücü kursları da fiyat güncellemesine gitti.

Kentte en son ocak ayında yapılan zamla 3 bin 500 liradan 6 bin liraya çıkarılan kurs ücretleri, sürücü kurslarının aldığı kararla yüzde 34 zamlandı. Kurs ücretleri 11 Temmuz’dan geçerli olmak üzere 8 bin lira seviyesine yükseldi. Böylelikle Şanlıurfa’da harç, sınav ve kurs ücretlerinin toplamı ile ehliyetin maliyeti 11 bin lirayı aşacak.

Sürücü kursları, ehliyet alamayan ve düşünüp kararsız kalan vatandaşları zamdan etkilenmeleri için en kısa zamanda kursa bekliyor.

BİHA’ya konuşan Şanlıurfa Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Mehmet Yıldız, yapılan zamda başta artan asgari ücret ve akaryakıt giderleri olmak üzere diğer girdilerdeki artışların etkili olduğunu kaydetti.

YILDIZ: 10 TEMMUZ’A KADAR ESKİ FİYAT GEÇERLİ

Yıldız, sürücü kurs ücretlerinin 2 bin lira artarak, 11 Temmuz’dan itibaren 8 bin lira olacağı bilgisini vererek, “Bunun nedeni asgari ücret zammı. Asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldı, biz de kurs ücretlerine yüzde 34 zam yaptık. Fiyatları 8 bin olarak güncelledik. 10 Temmuz’a kadar aynı fiyatlar geçerlidir.  Fiyatlar 11 Temmuz tarihinde 8 bin TL olarak güncellenecektir“ dedi.

“AKARYAKIT GİDERLERİ VE ASGARİ ÜCRET ZAMMI ETKİLEDİ”

“Bu fiyat artışının en büyük nedeni akaryakıta  gelen zamlar ve asgari ücret zammı” diyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Diğer giderlere gelen zamlar da etkiledi. Bunlardan dolayı da biz sürücü kursları zam kararı aldık. Asgari ücretin dışında, SGK ücretlerinin yükselmesi, maliye giderlerinin yükselmesi, kırtasiye giderlerinin artması ve son olarak personel maaşlarının yükselmesi kötü etkiledi. Bundan dolayı bizler de zam yapmak zorunda kaldık. Şu anda her şeyiyle beraber bir B sürücü belgesinin maliyeti 8 bin lira sürücü kursu, 3 bin 258 lira maliye ve kart ödemesi ile birlikte 11 bin 258 TL’yi buluyor. Bu zamlı tarife yani ayın 11’inden itibaren geçerli olan fiyatı.”

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN UYARISI

Sürücü adaylarına zamsız tarifeden yararlanmaları için 11 Temmuz’dan önce kayıt yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Yıldız, şöyle konuştu:

“Müşterilerimize, adaylarımıza ve Şanlıurfalı hemşehrilerimize özellikle şu konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Özellikle zamsız tarifeden yararlanmak istiyorsalar, 10 Temmuz tarihine kadar mutlaka sürücü kurslarına başvurmaları gerekmektedir. Sürücü kurslarına başvurup, zamanında kayıt yaptıranlar zamlı tarifeden değil zamsız tarifeden yararlanacaklardır. Zamlı tarife 8 bin kurs ücreti, diğer giderlerle beraber 11 bin 258 TL. Zamsız tarife ise 6 bin kurs ücreti, diğer giderlerle birlikte 9 bin 258 TL. 10 Temmuz’a kadar kayıt yaptıran adaylar 2 bin TL daha az ücret ödeyecek.”

HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Yıldız, B sınıfı ehliyet için öncelikle biyometrik fotoğraf, sağlık raporu, sabıka ve öğrenim belgesinin kursa getirilmesi gerektiğini belirterek, süreci şöyle anlattı:

“Bunun akabinde adaylar sürücü kursu kayıt parasını yatıracak. Ardından adaylar sınava girecek. Sınavda başarılı olan adaylar sürücü kurslarında direksiyon sınavı çalışmalarına başlıyor. Orada da başarılı olduktan sonra ehliyet için nüfus müdürlüklerinde ehliyet başvurusu yapıp, İçişleri Bakanlığı’ndan ehliyetini alacak”.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum