Bakan Özhaseki Urfa'da yapılacak köy evi sayısını açıkladı;

Bakan Özhaseki Urfa'da yapılacak köy evi sayısını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yapılacak köy evleri ve ahırlara ilişkin yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da toplamda 3 bin köy evinin inşa edileceğini belirtirken, 917 köy evi ile 267 ahırın ihale sürecinin tamamlanıp yapımına başlandığını ifade etti....

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde yapılacak köy evleri ve ahırlara ilişkin videolu bir açıklama yayımladı.

Bakan Özhaseki açıklamasında, deprem bölgesindeki her ilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle inşa edilecek toplam köy evi sayısı ile ihale süreci tamamlanıp yapımına başlanan köy evi ve ahır sayısını paylaştı.

Açıklamada, Şanlıurfa’da toplamda 3 bin köy evinin inşa edileceği kaydedilirken, kent genelinde 917 köy ile 267 ahırın ihale sürecinin tamamlanıp yapımına başlandığı belirtildi.

Deprem bölgesinin genelinde ise, 143 bin 271 köy evi ahırlarıyla birlikte yapılacak. Yapımına başlanan köy evi sayısı ise, 37 bin 129 olarak verildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum