Urfa’daki sağlık sendikalarından memur zammına tepki;

Urfa’daki sağlık sendikalarından memur zammına tepki

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi düzenlemesine Şanlıurfa’daki sağlık sendikalarından tepki geldi. Genç-Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi basın açıklamasıyla zam rakamlarını eleştirirken, HEP-SEN Şanlıurfa Şubesi ise zammı protesto etmek amacıyla bir günlük iş bıraktı....


Şanlıurfa’daki sağlık sendikları en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifine tepki amaçlı basın açıklaması düzenledi.

İlk açıklamayı Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Şanlıurfa Şubesi yaptı.

Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde yapılan açıklamaya sendika üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Açıklamayı grup adına Hep-Sen Güneydoğu Bölge Başkan Yardımcısı İsmail Demir okudu.


DEMİR: 81 İLDE İŞ BIRAKTIK

Demir, zam oranlarına tepki amaçlı 81 ilde bir günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yönetim kurulumuzun kararıyla, bugün, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Genel Sağlık İş’in de katılımı ile, 81 ilimizde iş bıraktık. Peki size soruyoruz, neyi konuşalım? Komik yüzde 17,55 zam oranını mı? Emekliliğe yansımayacak, yürürlük tarihinin 15 Temmuz olması nedeniyle 3 bin 750 TL kayıp yaşatacak, taban ve sabit ek ödemeye yansımayacak 8 BİN TL seyyanen zammı mı? İşçi aylık 10 bin TL geriye dönük ödeme alırken, memurun yanlızca 1 bin 400 TL alacak olmasını mı? Zam ve oranlar konusunda aynı tiyatroların her sene tekrar edişini mi? Tehditle, baskıyla üye yapıp, ayda üç kuruşa sizi tutmaya çalışan, o kadar üyeye rağmen net bir şekilde talep ettikleri maaşı dahi söyleyemeyen sistem sendikalarını mı? Bu oluşumlara ve aynı zihniyetin eserleri besleme yeni oluşumlara kananları mı?”


BİR TEPKİ DE GENÇ-SAĞLIK-SEN’DEN

Genç Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Genç-Sağlık-Sen) Şanlıurfa Şubesi ise İl Sağlık Müdürlüğü’nün önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda sendika üyesi ve sağlık çalışanın katıldığı açıklamayı grup adına Genç-Sağlık-Sen Şanlurfa Şube Başkanı Büşra Öztürk okudu.

Öztürk,  enflasyon farkı ortaya çıktığı ay itibariyle maaşlara yansıtılması gerektiğini ifade etti. Öztürk, zam oranlarının çok düşük kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

“En düşük memur maaşının 22 Bin TL’ye çıkarılması artan pahalılık ve alım gücünün kaybı karşısında memurlara rahat bir nefes aldırmayacağı aşikardır. Talebimiz ilk günkü gibi açık ve net! En düşük memur maaşı yoksulluk sınırı seviyesine yani 33 bin 788 TL’ye çıkarılmalıdır.  Vergi dilimi yüzde 15’e sabitlenmeli, büyükşehirlerde görev yapan memurlarımıza kira yardımı düzenlemesi derhal hayata geçirilmelidir. 8 bin 77 TL’lik seyyanen zammın emekliliğe yansıtılması sağlanmalıdır. Enflasyon farkı ortaya çıktığı ay itibariyle maaşlara yansıtılmalıdır. Bu taleplerimiz gerçekleşmediği sürece kamuda görev yapan milyonlarca memur rahat bir nefes alamayacak, hak ettikleri refaha erişemeyecektir.  Buradan bir kez daha yetkililere sesleniyoruz. Memuru yoksulluğa terk etmeyin. Fazlasını değil hakkımızı istiyoruz. Anayasal hakkımızın gereği olarak, insan onuruna yaraşır mali ve sosyal hakların sağlanmasını istiyoruz.”


“MEMURA HAK ETTİĞİ REFAHI ALMADAN DA HİÇBİR MASADAN KALKMAYACAĞIZ”

“Genç Sağlık Sendikası olarak her geçen gün büyüyen ailemizle dün olduğu gibi bugün de sahayı terk etmeyecek, haksızlıklara karşı boyun eğmeyeceğiz. “ diyen Öztürk, konuşmasını şu şekilde devam etti:

Ayrıca sayımlardan sonra yapılan ilk basın açıklamamız da tüm kamuoyunun bilmesini isteriz ki, 8 ay önce kurulan Genç Sağlık Sendikası kuruluşunun hemen ardından getirilen yüzde 2 barajına rağmen önü kesilemeyen bir hızla büyümüş, kısa süre içerisinde camiamıza hizmet veren 52 sendika içinde en büyük 6. Sendika olarak tek başına yüzde 2 barajını yıkmıştır. Bugüne kadar toplu sözleşme ikramiyesinden tam yararlanmak için sendikamıza katılım gösteremeyen tüm meslektaşlarımıza çağrımızdır, yüzde 2 barajını geçen sendikalar arasında en genç, en dinamik, en yenilikçi alternatif biziz.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum