Urfa Barosu KDV oranlarındaki artışa tepki gösterdi;

Urfa Barosu KDV oranlarındaki artışa tepki gösterdi

Şanlıurfa Barosu yaptığı bir açıklama ile Mal ve Hizmetlerde uygulanan KDV oranlarının arttırılmasına ilişkin karara tepki gösterdi. Baro, KDV oranlarındaki artışın avukatların gelirlerinde ciddi oranda azalmaya neden olacağını belirtti....

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte Mal ve Hizmetlerde uygulanan KDV oranları arttırıldı.

Şanlıurfa Barosu Başkanlığı yayımladığı yazılı bir açıklama ile söz konusu artışlara tepki gösterdi.

Baro, avukatların ekonomik zorluklar altında mesleğini ifa etmeye çalıştıklarını savunarak, KDV oranlarındaki artışın onların gelirlerinde ciddi oranda azalmaya neden olacağını belirtti.

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesindeki mevcut oranların iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Urfa Barosu’nun açıklaması şöyle:

“KDV oranları düşürülmelidir.

Mal ve Hizmetlerde uygulanan KDV oranlarının arttırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı 07.07.2023 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

KDV oranlarındaki artış ekonomik zorluklar altında mesleğini ifa etmeye çalışan avukatların gelirlerinde ciddi oranda azalmaya neden olacaktır.

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesindeki mevcut oranların iyileştirilmesi gerekirken KDV oranlarına gelen artışın tarafımızca kabulü mümkün değildir.

AROSU Şanlıurfa Barosu olarak ilgili kararın iptali için yargı yoluna başvuracağımızı ve bu konuyla ilgili çalışma başlattığımızı meslektaşlarımızın bilgilerine sunarız.”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum